2017/Q3 Raportti 2

2017/Q3 Raportti

Henkilökohtainen talous

Merkittävin muutos henkilökohtaiseen talouteen tuli kvartaalin loppupuolella työpaikan määräaikaisesta vaihdosta. Twitterin kautta löysin Kemiran työpaikkailmoituksen ja hakuprosessi meni kannaltani hyvin ja sain vakituisen työpaikan Jr. Procurement officerina. Päädyin (taas) tilanteeseen, jossa minulla on kaksi vakituista työsopimusta.

En irtisanoutunut valtion virastani, vaan hain ensin 6kk palkatonta opintovapaata ja neuvottelin 6kk option, jos tilanne näyttää siltä että sen tarvitsen. Nettopalkkani tulee laskemaan melkein 50%, mutta Erasmus-tuen ja säätiötukien ansiosta ensimmäiset 5kk minun palkkani tulee olemaan samaa suuruusluokkaa kuin Suomessa. Kulut tulevat olevaan merkittävästi pienemmät.

Tradenomi-opintojen vuoksi olisin joka tapauksessa joutunut 3-6kk olla työharjoittelussa jossain ja tämä on mainio mahdollisuus saada hoidettua myös se. Periaatteesta en halua ilmaiseen työharjoitteluun, koska silloin työtehtäviini kuuluu paljon epäolennaisia ja ammattiin kuulumattomia töitä “kun jonkun ne pitää tehdä”. Ei kaikissa paikoissa, mutta on riski joutua sellaiseen.

Tavoitteeni oli vuoden 2017 aikana kasvattaa nettovarallisuutta 27 000 eurolla

ja ilokseni voin kertoa onnistuneeni tavoitteessani jo Q3 aikana! Muistan tammikuussa miettineeni, että onko tavoite liian kova minulle. Remontin myötä tullut arvonnousu yhdistettynä lyhennysvapaisiin se kasvatti varallisuutta paljon odotettua nopeammin.

Nettosäästöprosentti jäi merkittävästi tavoitetta pienemmäksi ja sen selittää kaksi asia. Rahoitan remontit pääasiassa palkkatuloilla, enkä kirjaa niitä säästöksi, vaikka ne sijoittamiseen liittyvät. Toistaiseksi olen toiminut näin, mutta jatkossa minun on mietittävä kirjaustapaani uudelleen, koska todellisuudessa nettotulosta säästän paljon enemmän kuin mitä nykyisellä tavalla saa käsityksen.

Puolaan muuttaminen aiheutti kuluja lentolippujen ja käyttötavaroiden hankkimisen takia. Joitakin hankintojani Kemira tukee koeajan jälkeen ja silloin saan hieman palautuksia. Q4 aikana tulen saamaan Erasmustuen ja myöhemmin oletettavasti säätiön apurahan, jotka tasoittavat säästöprosentteja.

Sijoitukset

Sijoitusrantamalla tein muutaman pienen kaupan Nordnetin 0,99€ kampanj

an aikana ja jatkoin ETF-kuukausisäästöä. Uusina yhtiöinä salkkuun tulivat Huhtamäki ja Kemira.  Huhtamäkeä ostin isosta dipistä ja se on noussut n. 8% ostohinnasta ja Kemiraa ostin pienen erän periaatteesta kun työskentelen heillä ja yritys on maksanut osinkoja ja näkymät säästöohjelman myötä ovat paremmat.

Osto:

Telia 45kpl  à 4,01€

Nordea 17kpl à 10,98€

Nordea 17kpl à 10,98€

Huhtamäki 25kpl à 32,49€

Kemira 60kpl à 10,44€

ETF-kuukausisäästö

Myynti:

Ei mitään

Asuntosijoitukset:

Sijoitusasuntorintamalla oli kiirettä kolmannella kvartaalilla. Ostimme sijoitusasunto nro 5 (30m2 Kouvolan kävelykadulta) ja pääsimme kvartaalin alussa remontoimaan sitä. Asunto oli erittäin heikkokuntoinen ja uudistimme kylpyhuonetta lukuunottamatta lähes kaiken.

2017/Q3 Raportti 3

3000€ remontilla saimme nostettua asunnon arvoa 14 000€. Remontin kuluista 1/3 tuli sähkömiehen tarvikkeista ja työtunneista. Keittiön uusiminen tuli edulliseksi, koska haimme hyväkuntoisen purkukeittiön ja pienellä maalaamisella saimme siitä erittäin siistin. Ajattelimme yrittää tätä myös tulevaisuuden remonteissa.

Remontoidulla asunnolla oli paljon kiinnostuneita ja löysimme parissa päivässä kaksi hyvää hakijaa. Näytimme asuntoa alkuperäiskuntoisena ja kirjasimme vuokrasopimukseen mitä remontteja tulemme tekemään ja jos jotain ei tehdä, on vuokralainen oikeutettu vuokranalennukseen. Lisäksi vuokrasimme asunnon kalustettuna ja tämä oli opiskelijalle erittäin suuri etu.

Asunto nro 5.:n remontin valmistumisen jälkeen ostin yhtiökumppanini kanssa toisen yhteisen asunnon suoraan sijoittajilta. Sijoitusasunto nro 6.  On 25m2 yksiö Kouvolasta ja valmiiksi vuokrattu. Asunnossa lähes kaikki remontit tehtynä: putket, kylpyhuone ja pinnat. Asunto sijaitsee 100m päässä ammattikorkeakoulusta ja vuokralainen oli erittäin mukavan oloinen nuori neiti. Kertoi avoimesti, että jos saa opiskelupaikan lähtee tammikuussa opiskelemaan, eli asunto saattaa vapautua tammikuussa.

Ulkomaille lähdön vuoksi vuokrasin omassa käytössäni olleen asunto nro 3:n, johon löytyi vuokralainen todella helposti. nro 5:n kohdalla oli kaksi erittäin hyvää hakijaa ja valitsin toisen tähän vuokralaiseksi.  Sähkömies kävi tekemässä pari pikkutyötä ja laitoin pari viimeistä listaa vielä paikalle ennen vuokrausta. Asunto meni työsuhde asunnoksi, joten käyttö on melko vähäistä.

Sijoitusasunto nro 4:ssä kävin mittaamassa jääkaapin ja liesituulettimen koon. Valitettavasti asuntoon ei saa asentaa liesituuletinta ilmanvaihtoon niin jätin sen asentamatta. Tilasin vuokralaiselleni uuden jääkaapin vanhan tilalle. Itse en päässyt sitä asentamaan, mutta ystäväni kävivät asentamassa sen ja sain parhaan kommentin koko vuokranantajahistoriastani. “Olkaa varovaisia, ettei mitään mene rikki kun Harri on hyvä tyyppi” Hyvin hoidettu vuokraus, yhteydenpito ja asioiden nopea hoitaminen näkyy siinä että vuokralainen arvostaa myös asuntoa ja sen kuntoa.

Kävimme tarjouskilpailua sijoitusasunto nro 7. kanssa ja paljastan jo nyt, että lopulta voitimme tarjouskilpailun Q4 alussa. Luvassa on (taas) melko laajaa pintaremontti. Asunto on 45m2 kaksio Kotkansaarelta ja yhtiökumppanini hoitaa remontin yksin tällä kertaa. 24h avainten saamisesta, olemme saaneet kaksi potentiaalista vuokralaiskandidaattia asunnolle, oletan ettei vuokrauksen kanssa ole ongelmia.

9 thoughts on “2017/Q3 Raportti”

 1. Nopeasti ne kohteet lisääntyy. Onko sulla kuinka korkealla ollut pahimmillaan vipu ja pidätkö kuinka isoa puskuria? On toisaalta aina vain turvallisempaa kun kaikki vuokratulot ei tule yhdestä asunnosta 🙂 Vahvaa suorittamista!

  1. Vipu oli kolmannen kohdalla 90% luokkaa kun käsirahan maksoin superluotolla, nyt hieman matalampi. Oli aika stressaavaa aikaa, ei enää ikinä sellaista. Käteistä on 3000-5000€ kokoajan, hätävarana pari visaa ja superluotto. Niiden avulla irtoaa 20 000€ lyhyttä lainaa nopeasti jos tarve vaatii.

   Imperiumi kasvaa ja nyt alamme muuttaa toimintaa ammattimaisempaan suuntaan brändin ja palvelupolun kautta. Pari palvelumuotoilijaa tulevat prosessia ja olen todella innoissani siitä.

   1. Moro!
    Oliko eka kämppä Kotkasta? Huolestuttavaa, kun yläkymin imperiumi alkaa levittäytyä etelään 😀
    Taloyhtiössä oli isoimmat rempat tehty? Pidätkö Kotkan vuokramarkkinoita vetävinä? Alueellisesti ei taida kannattaa keskittyä kuin Kotkansaareen.

   2. Kolme ensimmäistä on Kouvolasta ja neljäs ja seitsemäs on Kotkansaarelta. Toinen rakennettu 1994 ja toisessa valmistaudutaan putkiremonttiin. Kotkaan tullut paljon positiivisia uutisia lähiviikkoina, Mussalon satamaan tulee suuri laajennusinvestointi, Xamk siirtyy Kotkansaarelle ja tapahtumakeskus sai kaupungilta rahoituksen.

    Kotkansaaren hyvät tontit on jo rakennettu, eikä Pasaatin läheisyyteen enää mahdu rakentamaan. Kotkansaari kehittyy ja sen vuoksi sen haluttavuus lisääntyy. Xamk:n myötä Hovinsaari saattaa lähteä uuteen kukoistukseen, koska Kotkansaari on melko kallis asua opiskelijalle.

    Keskityn vain Kotkansaareen, en näe sijoittana muita alueita, joissa asunnoista voi tarvittaessa päästä eroon kohtuullisella aikataululla

   3. Tuo vipu onkin siitä paha kun osuessa hyvään ajanjaksoon ei siinä ole mitään ongelmaa, mutta jos juuri silloin alkaa jokin alamäki ja korot nousee niin hyväkin suunnitelma ja idea kosahtaa. Vaikka tekisi aivan samoin kuin aiemmin menestyneet niin ajoitus voi joskus olla pielessä. Täytyy kyllä pitää puskuria hyvin hollilla ja hommata vaikka jokin iso luottokortti niin ehkäpä se jeesaa pelkästään ajatuksen tasolla, että on backup olemassa.

    Nyt kun viette imperiumia eteenpäin niin toimitteko yrityksen kautta vai omina itsenänne? Oma ura on alkanut luonnollisesti oman yrityksen pohjalta kun sinne jäi pääomaa. Muutoin olisin varmaan toiminut ilman yritystä. Kumpi sitten onkaan järkevämpää?

 2. Nyt ymmärtää hyvin tuon Puolaan lähdön, vaikka palkka laskeekin. Hyvin järjestetty, kun saat Erasmus-rahat ja työharjoittelun suoritettua. Itsekin sain aikanaan hyvin hyödynnettyä apurahat ja niiden ansiosta tuloni olivat suuremmat ulkomailla kuin Suomessa.

  1. Tuet vaikuttavat olevan suuremmat kuin mitä mitä odotin ja niihin ei vaikuta palkansaanti. Verrattuna jos olisin Suomessa ollut harjoittelijan palkalla, olisi se taloudellisesti ja uran kannalta kannattamattomampaa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top