Nuuka.blog sai sijoituskumppanin

Yhtiökumppani mukaan asuntosijoitukseen

Sijoitusasunto nro 5 kohdalla päätin tehdä ratkaisun jota olin jo jonkin ajan pohtinut. Tarjosin kollegalle mahdollisuutta ostaa asunto minun kanssani. Kävin sisäistä kamppailua, miksi tarjoaisin parasta diiliäni toiselle ‘ilmaiseksi’?

Yhtiökumppani mukaan asuntosijoitukseen 1

Olisin pystynyt rahoittamaan asunnon yksin, mutta silloin olisin joutunut realisoimaan osakkeita, käyttämään superluottoa tai visaa lyhytaikaislainana. Asuntoon tarvitsi tehdä iso remontti ja projektissa olisi paljon vaiheita joita en itse osaisi tehdä. Vaiheet olisi toki opeteltavissa, mutta se on hyvin hidas tapa remontoida. Tulevalla yhtiökumppanillani on enemmän tietotaitoa remontoimisesta ja myös arvokkaita verkostojen rakennusalan ammattilaisiin, joita itselläni ei ole.

Liian haastava remontti yhdistettynä tiukille menevään henkilökohtaiseen talouteen olisi ollut yhtälönä melko raskas. Stressin lisääntyminen näkyy itselläni nukahtamisongelmina ja yötyön takia unirytmit ovat jo ennestään todella sekaisin niin se pahentaisi tilannetta entisestään.

Mikäli tekisin pelkästään omaa palkkatyötäni, niin yhtälö olisi jotenkin ollut vielä mahdollinen. Samaa aikaan viimeisten opinnäytetyötä, teen rahoituslaskelmia kauppapuutarhan hallitukselle ja viimeisen markkinointiprojektiniani Arboretum Mustilalle. Liian paljon asioita ja jostain on pakko pystyä helpottamaan omaa taakkaa, tällä kertaa valitsin asunnon.

Miten asiat toimivat käytännössä?

Asunto sijaitsi samassa talossa jossa itse asun ja kollega asui 60km päässä asunnosta, niin oli luonnollista että minä hoidin paljon käytännön asioita ja yhdessä teemme suuret remonttityöt. Kollegani remonttitietämys oli erittäin arvokasta remontin aikana ja yksin olisin ollut todella suurissa vaikeuksissa remontin kanssa. Minä hoidin isännöitsijän, pankin, laskelmat, vuokralaisen, yhteydenpidon ja muut mistä minulla oli jo vähän kokemusta.

Henkilökohtainen stailistini opiskelee sisustussuunnitelua ja pyysimme häneltä mielipidettä remonttiin joka toi hyvää ulkopuolista näkemystä. Mikäli olet kiinnostunut hänen palveluistaan, annan mielelläni yhteystiedot!

…Jälkeen.

Remontti meni melko tiukoille ja vuokralaisen tuodessa tavaroita asuntoon oli osa remonttitarvikkeista vielä rappukäytävässä lähdössä varastoon. Ensimmäisen viikon aikana jouduin käydä tekemässä asuntoon vielä muutamia pieniä esteettisiä parannuksia. Vuokralainen oli hyvin ymmärtäväinen varsinkin kun kaikki olivat asumisviihtyvyyttä lisääviä.

Next steps..

Remontin aikana saimme yhteydenoton sijoittajalta asunnosta joka oli erittäin mielenkiintoinen ja hyvin nopeasti pääsimme myyjän kanssa sopimukseen hinnasta. Toinen asuntomme oli täysin remontoitu ja valmiiksi vuokrattu.

Kollegasta muuttui yhtiökumppani ilman yhtiötä. Kahdessa kuukaudessa hänestä tuli kahden sijoitusasunnon omistaja ja asuntosijoituskärpänen puri todenteolla. Viimeksi kun tapasimme oli hänellä mukana asuntosijoittamiseen liittyviä kirjoja lainassa kirjastosta. Vaikka asun tällä hetkellä ulkomailla, pidämme säännöllisesti yhteyttä ja pohdimme seuraavia liikkeitämme.

Mitä tulevaisuudessa?

Etsimme kokoajan uusia asuntoja erityisesti Kotkasta kotkansaarelta ja uskon että tulemme lähiaikoina hankkimaan uusia kohteita. Strategiani muuttui hieman, että voimme nyt katsoa paljon huonompikuntoisia asuntoja kun kahdestaan niiden remontoiminen on helpompaa.

Blogissa odotettavissa yhteistyökumppaneideni esittely, remonttiraporttia, tarjouksia lukijoille ja paljon mielenkiintoisia juttuja. Blogi on hieman jäljessä kaikista käänteistäni mitä on tapahtunut, mutta viimeistään Q3 katsauksessa avaan tilannetta tarkemmin.

10 thoughts on “Yhtiökumppani mukaan asuntosijoitukseen”

  1. Ainakaan vielä en ole luonut samanlaista kiirettä mikä suomessa yleensä on. Useampi kirjallinen työ on seisonut ja nyt yritän purkaa niitä pois 🙂

  1. Sen verran paljon opintoja ja töitä ettei valitettavasti pysty hoitamaan ihan kaikkea yksin. Jakamalla vastuuta voin rauhassa kehittää omaa asuntokonseptia ja keskittyä hallinnollisiin asioihin enemmän. Pidän remontista, muttei minulla ole kovin paljon taitoa ja siksi yhtiökumppani on hyvä ratkaisu.

   Minulla on tällä hetkellä sen verran paljon töitä alan vaihdon kanssa, että tämä helpottaa myös opintojen ja lisätöiden yhdistämistä. 🙂

 1. Minä otin kaksi yhtiökumppania ihan vain siksi, että jaettu ilo on kaikkien etu 😉 Vieläkö saisi homman etenemään ettei tyhjiä kuukausia tulisi. En siis hommannut asuntoja vaan yrityksille tiloja. Asuntosijoittaminen kiinnostaa kovasti ja se on ehkä seuraava askel. Mukava lueskella sun tarinoita enemmänkin asuntosijoittamisen maailmasta.

  1. Teimme ison ja työlään remontin, mutta suurimman osan ajasta sen tekeminen yhdessä oli hauskaa. Yhdessä epävarmatkin asiat muuttui varmoiksi kun yhdessä oltiin samaa mieltä, jos jokin meni pieleen niin yhdessä pystyttiin ratkaisemaan asiat. Yksin tällaiset tilanteet saa vähän turhan suuret mittasuhteet ja vitutus omia virheitä kohtaan on aika suuri.

   1. Ite pyörittelin kuviota ensin pitkään excelissä ja erinäisten sattumusten kautta vapautui pääomaa yritykselle, joka piti laittaa liikkeelle. Siihen aikaan kun aloin pyörittelemään varastojen vuokrausta olin itse vuokralla yhdessä ja alueeltani ei tahtonut löytyä montaa vaihtoehtoa vaikka halleja kyllä riittää. Seurailin pitkään tilannetta ja halleja tuli välillä vuokralle ja myyntiin, mutta missään vaiheessa ei niitä näkynyt montaa. Nyt sitten kun ostin kaksi niin kummasti onkin vastaavista tarjontaa eikä ole toinen vielä mennyt vuokraksi eikä oikein ole kyseltykään. Toisen taas ostin valmiilla vuokralaisilla ja siinä on jopa 12% vuokratuotto eikä rahaa ole kiinni siinä kun reipas 20t. Monta vuotta on halleja jo alueelle ilmestynyt, että onkohan nyt tilanne muuttumassa ylitarjonnaksi. Odotinko liian kauan 🙂

 2. Tuo ei ole oikeim perinteinen sijoituskilpailu vaan treidauskilpailu! Jostain syystä sillä luodaan kuvaa sijoittamisen olevan tuollaista.

  Osallistuisin heti sijoituskilpailuun missä treidaamisella ei pärjää. Esim. Kauppojen määrää rajoittamalla vaikkapa kymmeneen kappaleeseen ja rajaamalla esim. instrumentit päälistaan. Miltä sinusta kuulostaisi?

  1. Hupikilpailuhan tämä Sijoittajamestari on, meillä parin kaverin kanssa ollut kisa missä tätä vähän leikitty.
   Siinä olisi iso mainosarvo jos esim nordnet tai muu järjestäisi vastaavan kilpailun pelkästään suorilla osakkeilla ja sarjat esim alle 10, yli 10 ja yli 50 treidausta/kk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top