Suitopia mittatilaus puku kokemuksia

Mittatilauspuku 125€, mitä sillä saa?

Olen pitkään katsellut Suitopian pukuvalikoimaa ja pohtinut voisiko sieltä tilattu puku olla käyttökelpoinen? Black Friday tarjouksena kaikki puvut  olivat -30% ja päätin kokeilla tilata kaksi pukua itselleni.
Valitsin itselleni kaksi peruspukua mustan ja sinisen. (Sininen poistunut Suitopian valikoimista 2020.) Puvuille tuli hinnaksi 125€ kappale ja tämä hinta sisältää vielä sopivuustakuun, mikäli puku ei ole itselleni sopiva, voin käyttää sitä paikallisella ompelijalla ja Suitopia kustantaa kuittia vastaan muutostyöt 50€ asti per puku. Mikäli ompelijan ei ole mahdollista tehdä muutoksia,  silloin Suitopia korjaa ompelijan mittauksen mukaan puvun kerran veloituksetta.

Suurimpana riskinä koin, etä puku saattaisi olla materiaaliltaan huonolaatuinen ja sen vuoksi lyhytikäinen. Googlen avulla etsin englanniksi kokemuksia Suitopiasta ja asiakasarvioita löytyi paljon. Suurimmalta osalta arviot olivat hyviä, mutta mukaan mahtui toki pitkiä toimitusaikoja, huonoa laatua ja sopimattomuutta. Mielestäni tilattaessa tulee jo tiedostaa se, että Vietnamilainen työn laatu saattaa vaihdella ja sen vuoksi yritys tarjoaa em. takuita.

Tiedustelin ennakkoon Suitopiasta miten toimitaan, jos puku jää tulliin. Sain vastauksen, että lähettämällä heille kopion laskusta, he hyvittävät sen visalle. Näin myös tapahtui ja kaksi päivää myöhemmin visalle oli hyvitetty alv, tullit ja huolintamaksu eli koko laskun summa kokonaisuudessaan.

Suitopia

Asiakaspalvelu

Tein aluksi vahingossa tilauksen kahdelle mustalle puvulle, kun en löytänyt heti sinistä pukua samasta hintakategoriasta. Pyysin sähköpostitse, että tämä voitaisiin muuttaa ja se onnistui.  Tiedustelin sähköpostilla tullikäytäntöjä sekä puvun aikataulua ja sain kaikkiin kysymyksiini vastauksen jo saman päivänä aikana. Yrityksen postiosoite on Ruotsissa ja asiakaspalvelijoiden nimet olivat ruotsalaisia. Asiointikielenä minulla oli englanti.

Pakkaus ja kuljetus

Puvun valmistuttua sain sähköpostiin DHL:n koodi, josta pystyin seuraamaan paketin kulkua kohti Suomea.  Puvut jäivät tulliin ja hoidin DHL:n kanssa tullauksen, sekä maksoin tullauskustannukset.
Puvut toimitettiin DHL:n kuriiripalvelulla parin päivän päästä tullauksesta, puvut oli pakattu erittäin siististi ja suurena yllätyksenä mukaan kuului myös pukupussi molemmille puvuille. Valitettavasti pukupussin laati oli melko heikko.

Mittaukset ja laatu

Pukujen materiaali
Carl  black  kangas oli hieman ohuempaa kuin Navy bluessa, muttei kuitenkaan mielestäni liian ohutta. Olin suomesta ostanut n.100€ puvun muutama vuosi sitten ja siihen verrrattuna kangas oli paljon paksumpaa. Puvun sisäkangas oli erittäin paksua ja sen vuoksi puku oli miellyttävä päällä. Navy blue oli hieman paksumpaa kangasta ja mielestäni vaikutti laadukkaammalta kuin Carl Black.

Puvun takki
Ompelija tarkisti puvun mitat mittanauhan kanssa ja muutamassa kohdassa vaikutti olevan 1-2cm heittoja, mutta lopulta selvisi, että mitat olivat oikein. Ainoastaan mittaustapa ja kohta olivat hieman erilaisia Vietnamissa kuin Suomessa. Puvuissa hihat olivat liian lyhyet ja mittanauhan avulla selvisi, että heidän mittauksessa mitataan hihan ulkoreuna, kun ompelija oli itse tottunut mittaaman sen hieman toisella tavalla. Mittausero oli joitakin senttejä ja puvussa oli sen verran varaa hihoissa, että sen pystyy pidentämään, eikä tarvetta ole lähettää Vietnamiin pukua korjatttavaksi.

Housut
Housut olivat sopivan kokoiset ja olisivat olleet käytettävissä heti. Suitopiassa ei kysytä lainkaan lahkeen sisämittaa ja sen vuoksi housujen haarat olivat hieman roikkuvat. Verkkosivujen perusteella “slim fit” puvuissa haarat olivat riittävän ylhäällä, mutta regular fit:ssä oli hieman roikkuvuutta.
Olen hieman vatsakas ja sen vuoksi ompelija myös suositteli, että housujen etuosaa lasketaan hieman, jotta housut istuvat paremmin.

+Selkeät mittausohjeet
+Helppo mittojen syöttö
+Nopea asiakaspalvelu englanniksi
+DHL toimitus
+Yritys maksaa tullit, alv:n, huolintamaksun
+Kustantaa 50€ ompelijan kuluja per puku

– Normaali toimitusaika 2-3 viikkoa, omani lähti 24 päivän kuluttua tilauksesta. Black friday tarjous saattoi vaikuttaa.
– Sisälahkeen mittaa ei ole mahdollista antaa, jolloin voi tulla roikkuva haaraosa

Ompelijan kommentti:

Mitat olivat tarkkoja ja laatu oli parempi kuin osasin odottaa. Puvun voisi saada istuvammaksi jos annettaisiin ennakkoon lahkeen sisämitta ja mitta vyötärön edestä taakse, jolloin vatsakkaiden kohdalla kaulus olisi jo valmiiksi oikealla kohdalla. Kokonaisuutena hintalaatusuhde on erittäin hyvä.

Suuri kiitos Kouvolan Ripsalille  neuvoista, mittaamisesta, laadukkaasta korjauksesta.. Henkilökunta oli todella hyvin perillä miesten puvuista ja millaisilla muutoksilla puku saadaan istuvammaksi.

1 thought on “Mittatilauspuku 125€, mitä sillä saa?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top