Nuuka.blog- Sijoitusasunnot.com yhteistyö

Sijoitusasunnon löytäminen

Viimeisen vuoden aikana on asuntosijoittajien huulilla on ollut yksi yleinen puheenaihe, mistä löytää sopivia sijoituskohteita? Keskustelu on noussut tuttujen asuntosijoittajien kanssa esiin lähes jokaisessa keskustelussa jollain tasolla. Ongelman laajuutta kuvaa se, että myöskään kokeneemmat sijoittajat, joilla on laajat ja hyvät verkostot ovat puhuneet samasta ongelmasta.

Kouvolan ja Kotkan alueella potentiaalisten sijoituskohteiden määrä on myös vuoden aikana vähentynyt. Aikaisemmin kuukausittain laskeskelin muutamia kohteita, mutta nyt on ollut kuukausia kun ei ole tarvinnut edes laskureita avata.  Kaupungit eivät ole kovin vetovoimaisia suurille sijoittajille, mutta markkinaa tukee asuntojen edulliset ostohinnat. Sijoitusyksiön ostohintojen ollessa 30-50 000€ luokkaa on ostaminen mahdollista ilman suuria käsirahaa. Lisäksi korkeat vuokratuotot mahdollistaa kassavirtapositiivisen sijoittamisen korkealla velkavivulla, joka on varmasti tuonut paljon uusia sijoittajia.

Mikä on sijoitusasunnot.com?

JHS-kiinteistöt oy on yritys, joka ostaa kokonaisia kerrostaloja, jotka myydään sijoittajille yksittäisinä asuntoina tai asuntopaketteina. Yritys on toiminut vuodesta 2011 alkaen. Sijoitusasunnot.comilla on vakuuttava track record tukemaan heidän luotettavuuttaan. Yli 750 myytyä asuntoa, joiden kokonaisarvo on yli 53 miljoonaa euroa.

Kokonaisia kerrostaloja ostaessa tukkualennuksen ansiosta ostohinta on matalampi kuin yksittäisiä asuntoja ostaessa. Tämä mahdollistaa asuntojen myymisen kannattavasti edelleen sijoittajille, jolloin tästä tukkualennuksesta pääsee nauttimaan myös piensijoittajat.

Yhtiö on myös jalostanut asuntoja pilkkomalla suurempia asuntoja pienemmiksi, jolloin asunnot vastaavat vuokralaisten ja sijoittajien tarpeita paremmin. Jalostamalla asuntoja on sijoituksen kokonaisarvoa onnistuttu kasvattamaan, jolloin kohteiden myyntihinta on houkutteleva sijoittajille.

Millaisia kohteita sijoitusasunnot.com myy?

Kohteita on tarjolla ympäri Suomea ja tällä hetkellä heillä on myytävissä pieniä sijoitusasuntoja Raumalla ja Nurmijärvellä. Asuntojen lisäksi myynnissä on liikehuoneistoja sekä toimitiloja, jotka ovat valmiiksi vuokrattuja. Omien kohteiden lisäksi rakennusliikkeet ovat tarjonneet alennuksia heidän kautta ostettavista asunnoista esimerkiksi Kuopiosta olevasta uudiskohteesta sai 7 000  – 12 000€ alennuksen.

Asuntoja sijoittajilta sijoittajille

Kohteiden esittelyt ovat kattavia ja käsittävät hyvän selostuksen alueen palveluista, kaupungin kehityksestä, tuotto-oletuksista ja alueen hintatasosta. Materiaali on suunnattu sijoittajille, eikä sieltä löydy “remontoijan unelma” “pienellä laitolla unelmakoti” tai muita välittäjien käyttämiä adjektiiveja, jotka kaikki sijoittaja tunnistaa ehdottomaksi höpöhöpöksi.

Toimitusjohtaja Henri Neuvonen oli Ostan asuntoja podcastissa Osa 1 ja Osa 2 vieraana, jossa hän kertoi kohdevalinnan periaatteen olevan sellainen, että asunnot voivat tarvittaessa jäädä sijoitusasunnoiksi yhtiölle jos ostajia ei löydy heti. Eli periaatteena ei ole ostaa kaikkea mahdollista ja myydä eteenpäin voitolla, vaan yritys panostaa laadukkaisiin kohteisiin.

Miten toimii?

Liittymällä sähköpostilistalle saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteista ja pääset ensimmäisenä varaamaan kohteita ennen julkista markkinointia. Sähköpostilistalla on yli 25 000 ihmistä, joten uusien kohteiden kanssa tulee olla nopea.

Sijoitusasunnot löytyy Facebookista 

Tämän blogipostauksen on sponsoroinut sijoitusasunnot.com

Sijoitusasunnon löytäminen 1

2 thoughts on “Sijoitusasunnon löytäminen”

  1. Mukava nähdä uusi postaus Nuuka.blogissa pienen tauon jälkeen. Ja kiitos vielä haastattelusta Eurotarkka -blogissa. https://eurotarkka.blogspot.com/2018/10/haastattelu-nuukablog.html
    “Sähköpostilistalla on yli 25 000 ihmistä, joten uusien kohteiden kanssa tulee olla nopea.” Tämä on yksi niistä syistä miksi koen itse asuntosijoittamisen aloittamisen ylipäätään haasteelliseksi. Osakkeisiin ja rahastoihin voi tutustua rauhassa ja vaikka hyviä ostokohteita tulee sielläkin niin suuria virheitä on vaikeampi tehdä kuin asuntosijoittamisessa, jossa yhden hankinnan kohde on merkittävästi arvokkaampi. Lisäksi päätökset pitää tehdä saman tien kilpailun ollessa todella kovaa, onko markkinat sitten rauhoittumaan päin, sitä en osaa sanoa. Ehkä se on vielä niin, että jos empii ja kohde ehtii mennä, voi olla varmempi että se todella oli hyvä kohde, mutta jäit nuolemaan näppejä…

  2. Blogipostaus ei ole aivan tuoreimmasta päästä, mutta olisi mielenkiintoista lukea miten sijoitusasuntotoimintasi on kehittynyt Kouvolan/Kotkan suunnalla. Itsellänikin oli aikoinaan Kotkassa kaksio, jonka myin pois (2018) välimatkan takia. Joku kuitenkin huhuili, että teollisuus ja satama toimivat vetureina, joka piristää paikallista markkinaa.

    Yt. Miika

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top