Nuuka remontoi omat asunnot

Sijoitusasunto nro 2 remontti

Elokuun puolessa välissä ostin sijoitusasunto nro 2:sen ja asunnon kunto oli alkuperäiskuntoinen. Remontin tekemiseen aikaa oli 1½kk. Budjetti oli 1500 – 2000€

Tässä on lähtötilanne:

Kuvista näkyy hyvin, että asunto on itse remontoivalle asuntosijoittajalle loistava kohde. Asunnon huono kunto laski sopivasti hintaa ja pienellä pintaremontilla saa vuokraa korotettua muutamalla kympillä ja pikkuhiljaa verotehokkaasti teettättää asuntoon kylpyhuoneen ja keittiön kuntoon.

Tapetti irtoaa vaihtelevalla menestyksellä

Ensimmäinen vaihe oli olohuoneen tapettien repiminen. Apuna käytin tapetinpoistoainetta, höyrypesuria ja raaputtamiseen metalli ja muovilastoja. Tapetti irtosi melko hyvin, suurin ongelma muodostui omasta malttamattomuudesta odottaa aineen vaikutusta ja sen vuoksi tapetti irtoili ajoittain pieninä palasina. Positiivista oli, että tapettikerroksia oli vain yksi jonka alta paljastui maali.

Maalivalinta ei osunut oikeaan

Tapettien irroittamisen jälkeen kittasin seinän kolot piiloon ja hioin koko seinän kevyesti. Pohjamaali vaikutti hyvältä ja siksi päädyin jättämään pohjamaalauksen välistä kokonaan ja maalaamaan seinän suoraan remonttimaalilla.

Maalivalinta part 2.

Maali tarttui reunoihin hyvin, mutta maalauksen jälkeen sieltä täältä alkoi maali irtoamaan ja kuvista näkyy mitä tapahtui, kun otti maalinpalasesta kiinni käsin. Konsultoin isääni asiasta ja pohdimme, että kyseessä voisi olla tapetinpoistoaineesta jäänyt kosteus ja lika seinään ja sen vuoksi maali irtosi heti. Jätin asuntoon lämpöpuhaltimen pariksi päiväksi toivoen seinien “kuivavan” ja hioin seinän uudelleen.  Toisen maalikerroksen kanssa tapahtui sama efekti, maali irtosi heti maalaamisen jälkeen.  Tässä vaiheessa nöyrryin ja kysyin facebookissa eräältä huonosti tuntemaltani maalariopiskelijalta, että mikä tässä mättää. Veikkaus oli, että seinässä on liitumaalia ja 60-luvun lopussa asennettujen tapettien liisteriä ja siksi maali ei tartu. Saman veikkauksen antoi asuntosijoituskollega ja maalilinja.

Ohjeeksi annettiin repiä maali kokonaan seinästä irti, pestä seinä ensin vedellä, jonka jälkeen  käyttää maalipesua ja huuhdella lopuksi maalipesu hyvin irti. Kuten kuvasta näkyy, niin pesun yhteydessä suurin osa liitumaalista irtosi. Valitettavasti tämä myös näkyi lopputuloksessa.
Seinä maalipesun jäljiltä.

Maalilinjan antoi kaksi vaihtoehtoa pohjamaaliksi, liuotinohenteisen tai vesiohenteisen. Liuotinoheinteinen antaan enemmän anteeksi maalattavan pinnan kunnossa, mutta hajuhaitta on melkoinen. Päätin pelata varman päälle ja valita liuotinohenteisen maalin

Eteinen:
Eteisessä seinäpinnat olivat hyväkuntoiset, ainoastaan ruskea väri oli mielestäni hieman törkeä. Maalasin seinät kolmeen kertaan remonttimaalilla. Järkevää toki olisi ollut pohjamaalata, mutta virheistä oppii. Eteisestä tuli paljon valoisampi maalauksen myötä. Tummansiniset vaatekaapit annoin olla, koska maalipinta oli todella siisti.
Keittiö:
Keittiöön hankin uuden jääkaapin gigantin tarjouksesta 149€. Keittiön kaapit ovat alkuperäiset, mutta kunto ihan kohtuullinen, siksi päätin että ainoastaan keittiön kaappien ovet maalaan. 30€ kalustemaalilla sai keittiötä jo paljon viihtyisämmän näköisen.
Kylpyhuone
Maalasin katon ja kaksi seinää valkoisella, jätin yhden seinän tarkoituksella koskemattomaksi, Pintaan asennettujan putkien, wc-pöntön, hanojen yms vuoksi maalaaminen olisi ollut hankalaa, eikä jäljestä olisi saanut kovin siistiä ilman kaikkien irroittamista. Pelkästään jo kahden seinän maalaaminen hoiti tehtävän ja lisäsi valoisuutta kylpyhuoneeseen. Tulevaisuudessa kuitenkin kylpyhuonen laatoitetaan, joten suurta remonttia sinne ei ole järkevä tehdä.
 Olohuone.
-Tapettin irroitus
– Katon ja seinien maalaus
– Laminaatin asennus
Seinän ja lattian lopputulos.
Seinät valmiina
Vasemmalla vuokralaisen tavarat ja
oikealla rakennusjätteet
Maalilla siisteyttä
 Keittiö Part 2
Eteinen myös valkoiseksi
Kylpyhuoneen kaksi seinää maalasin
valkoiseksi, lisäsi valoisuutta mukavasti
Budjetti:

Remontti maksoi n. 1150€. Oikeastaan mitään työkaluja ja tarvikkeita ei ollut, joten kaikki maaliteloista ja pensseleistä lähtien joutui ostetamaan. Remontista jäi mm. tixomattia 6L, Luja-maalia 2½L, tasoitetta  lähes täys purkki jne. Seuraavia remontteja varten on nyt työkalut hankittu itselle ja ylijäävistä maaleista ja tarpeista saa maalattua sijoitusasunto nro 1:n kylpyhuoneen seinän.

Muutamia hankintoja jotka nosti remontin hintaa:
– Jääkaappi 140€
– Wc-pöntön kansi 70€
– Hiomakone, laminaatinasennustarpeet, porakone jne n.200€
– Hengitysmaski 50€
– Laminaatti+listat 400€

Yhteenveto.

Remontin suurin murhe tuli olohuoneen seinien maalaamisesta, mutta siitä selvittiin suurella määrällä työtunteja. Lopputulos kahdelle seinälle ei ollut kehuttava, mutta seuraavalla kerralla tietää miten tehdä. Tulevaisuudessa tietää, että maalilinjalta kysyminen ei maksa käytännössä mitään. Aikataulussa tuli kiirettä johtuen seinän ongelmien takia ja kuten kuvissa näkyy, vuokralainen toi tavaroitaan jo sisälle kun itse kannoin remonttitarvikkeita autoon. Jotain pientä jäi tekemättä, mm. naulakkoa en ehtinyt laittaa takaisin seinälle, mutta vuokralaisen isä lupasi sen laittaa itse paikoilleen. Mitään sellaista ei jäänyt missä voisi mitään pilata ja tuttuun ihmiseen luotan sen verran että osaa porata pari reikää seinään.

Pääsääntöisesti remontoin itse asuntoa, mutta isäni oli säännöllisesti antamassa vinkkejä ja ohjeita miten kannattaa asioita tehdä. Laminaatin asensin vuokralaisen isän kanssa yhdessä  ja asennuspalkkioksi riitti laatikollinen olutta. Tapetin repimisessä ja seinien pesussa oli pari kaveria talkoilemassa.

Remonttikokemusta on melko vähän, omakotitalon remontissa toimin apulaisena ja tämä oli ensimmäinen projekti jonka toteutin itse alusta loppuun. Olin todella tyytyväinen laminaatin asennukseen ja listoituksiin jotka tein elämässäni ensimmäistä kertaa itse. Maalipinnat olivat eteisessä ja kylpyhuoneessa todella siistejä, katossa hyvää ja olohuoneessa tyydyttävää.

ps. Vahingossa julkaisin keskeneräisen blogimerkinnän, otin pois heti kun huomasin ja julkaisin heti kun sain kirjoitettua loppuun

8 thoughts on “Sijoitusasunto nro 2 remontti”

  1. Vähennyksiin menee 🙂 Excelissä on ylhäällä kaikki ostot ja kilometrit jotka menee vähennyksiin. Nyt kun näkee vaivan, niin päsee veroilmoitusta tehdessä helpommalla.

  2. Tämä oli kiva ja opettavainen postaus. Itse päädyin tänne, kun laskeskelen remppaa yhteen miettimääni yksiöön.

    Itse vielä tuosta olisi valkaissut kloorilla kaakeleiden saumat. Likaiset saumat antaa aina ankean vaikutelman, joten saumojen puhdistus on halpa keino nostaa ilmettä entisestään.

    Jos kloriitti ei auta, saumakynällä saa tehtyä viimmeistelyn hohtavan valkoiseksi.

  3. Jos julkiseen vuokraukseen kohteet olisivat tulleet, niin olisin tämänkaltaiaseen loppuviimeistelyyn käyttänyt aikaa. Vuokralainen olisi ollut tyytyväinen asuntoon jo peruskunnossa, mutta itse halusin remontoida, kun oli aikaa ja mahdollisuus siihen.

  4. Olen itsekin miettinyt sijoittamista “karmeakuntoiseen” asuntoon ja tämä postaus antoi kivasti osviittaa mikä voi olla helppoa ja missä kohtaa voi kosahtaa remontti käsille. En ole koskaan edes ajatellut, että uusi maali voisi noin ropista lattialle! Kuitenkin sait todella edullisesti asunnosta kivan näköisen!

  5. Hyvä esimerkki kun intoa on enemmän kuin taitoa 🙂 Voin silti hyvällä omalla tunnolla sanoa, että seuraavalla kerralla en varmasti tee samaa virhettä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top