Nuuka ja sijoitusinvest

Sijoitus invest 2013 messut

Vierailin Sijoitus invest messuilla Helsingin wanhassa satamassa 14.11. Menin elämäni ensimmäistä kertaa tilaisuuteen, joka käsittelee sijoittamista ja rahaa, siksi odotukseni messuilta olivat melko suuret. Tavoitteeni oli lähteä avoimin mielin paikan päälle haistelemaan ilmaa ja yrittää saada uusia ideoita omaan sijoittamiseen ja tietysti kyttäämään hyviä tarjouksia.

Paikan päällä koin hieman alipukeutuneeni, koska olin suhteellisen tavallisissa siisteissä vaatteissa, enkä puvussa kuten suurin osa kävijöistä. Tarkoitukseni oli tulla jo aamulla, mutta nukuin hieman pommiin ja pääsin paikan päälle vastan puolen päivän aikaan. En ole koskaan aikaisemmin Wanhassa satamassa käynyt ja sen vuoksi paikkakin oli myös itselleni uusi. Sisään päästessä tuntui kuin kaikki meteli ja ihmiset vain vyöröisivät päälle, paljon ihmisiä pienessä tilassa siirtyilivät luennolta toiselle ja näytteilleasettajat kosiskelivat uusia asiakkaita itselleen.

Ensimmäisenä menin luennolle, johon tarkoitukseni olikin mennä, mutta huomasin toisen mielenkiintoisemman luennon alkavan toisessa salissa ja poistun täyteen buukatusta salista. Toiselle salille päästessäni vastassa oli kaunis nuori neito, joka ilmoitti että täynnä. Ahneella oli paskainen loppu, en mahtunut suunnittelemilleni mielenkiintoisille luennoille sisään ollenkaan. Päätin lähteä sitten kiertelemään paikkaa ja vähän katselemaan mitä tämänkaltaisessa tapahtumassa on tarjolla.

Kauppalehden standilla jäin kuuntelemaan Henri Elon mielenkiintoista esittelyä Kauppalehden balance palvelusta ja ajatuksia sijoittamisesta. Mukaan tarttui kauppalehti ja kokeilutunnukset balance-palveluun. Vaconin kojulla herra tuli kertomaan yrityksestä ja hämmennyin tästä niin paljon, että en osannut kysyä kovinkaan montaa järkevää kysymystä, tämän jälkeen sitten tuli mietittyä millaisia kysymyksiä ylipäätään ständeillä kannattaa kysellä.  Paikan päällä oli paljon erilaisia kilpailuja ja aikani kuluksi osallistuin suurimpaan osaan ja samalla small talkkina sain tietoja firmoista.

Asuntosijoittaminen on ollut mielessäni jo jonkin aikaa ja sain tosi asiallisesti ja mukavasti tietoa Forenomilta ja YIT:ltä heidän myyntikohteista ja suorasta vuokrasopimuksesta Forenomin kanssa. Mukaan tarttui paljon esitteitä lehtiä, mainoksia ja kaikkea mitä oli tarjolla. Muutamalle luennolle asti mahduin ja ne olivat todella mielenkiintoisia. Valitettavasti suurin osa suunnittelemistani luennoista oli täynnä jo reilusti ennen alkua, eikä ollut minkäänlaista mahdollisuutta niille päästä ellei ollut kuuntelemassa mahdollisesti edellistä luentoa tai ollut reilusti ajoissa.

Messuilta paras tarjous oli Osakesäästäjien keskusliitolla, joka tarjosi opiskelijana 12 € vuosimaksulla jäsenyyden joka tuo nordnettiin alemman palkkiotason, lisäpalveluja sekä kaupan päälle Vesa Puttosen ” Osta halvalla, Myy kalliilla” kirjan. Tunnelma ja kokemus messuista oli oikein hyvä ja jos mahdollista niin ensi vuonna aion kyllä osallistua uudelleen, uskon silloin olevan paljon viisaampi monessa asiassa ja saavani messuilta vielä enemmäin kuin nyt. Ensimmäinen kerta oli vähän tunnustelua, ensi vuonna puku päälle ja vielä avoimemmin mielin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top