Nuuka.blog raportti

Ostot, analysointia itsestä ja Q3 tulos.

Ostot:
– YIT 51kpl hinta 10,08€
– Teliasonera 61kpl, 5,73€
– The coca cola company 13kpl 37,54$
– Seligson rahastoihin pieniä summia

Myynnit:
– Caverion 22kpl, 7€

Kaupat onnistui sekä hyvin että huonosti. YIT:n ostoissa hätäilin ja kuvittelin että kymmenen euron alle mennessä saan halvalla, mutta pari viikkoa jos olisi odottanut niin hinta olisi ollut 9,30€. Teliasonerat ostin ennen tulosjulkistusta ja se oli onnistunut ostos, oston jälkeen kurssi nousi yli kuuteen euroon nopeasti. Coca colaan päädyin Nordnetin tarjouksen myötä. Hyvä perustukipilari salkkuun, erityisesti kun olen lähdössä ulkomaille enkä silloin salkkuun aio koskea. Coca cola on tänään 4,77% plussalla.  Caverionin myynnissä hätäilin, olisi pitänyt vain antaa olla salkussa. Spekuloin tulevaisuuden näkymiä alakanttiin.

Helmikuussa tein ensimmäiset osakeostot ja tällä hetkellä salkku on 15,90%, koen onnistuneeni aloittelijaksi melko hyvin. Myönnettävä on, että tuuria on ollut pelissä myös. Osa ostoksistani on tapahtunut pelkästään siksi että olen saanut rahat kasaan ostoa varten ja arvioinut miten tasapainojan salkkuani ja tehnyt oston. Teliasoneran kohdalla, en huomioinut tulosjulkistuksen tuloa, onneksi se oli positiivinen ja ostos osui sopivasti viikkoa ennen sitä.

Hieman arvioita itsestäni sijoittajana ja säästäjänä.

+ Kiinnostunut taloudesta
+ Seuraan päivittäin talousuutisia ja pörssiä
+ Olen perehtynyt kirjallisuuteen ja oivaltanut paljon uusia asioita
+ Seuraan omaa talouttani ja tulevaisuudessa korjaan sitä
+ Vertailun tuotteita ja kalliimmissa tuotteissa pystyn vertailemaan
+ Käyttötavarat ostain vain tarjouksesta
+ Analysoin omia onnistumisia ja virheitäni.

– Olen impulsiivinen ja teen hätiköityjä päätöksiä
– Tarvitsen vielä paljon lisää oppia aiheesta
– Analyysitaitoni ovat vielä melko alkeelliset
– Teen hetken mielijohteesta ostoksia joita myöhemmin mietin että mitä vittua?!

Jälkikäteen pohdittua, on ollut hyvä ettei minulla ole ollut kovin paljoa rahaa käytettävissä sijoittamiseen, koska hitaalla etenemisellä olen joutunut käyttämään “rahattoman” ajan aiheeseen perehtymiseen, jonka kautta pystyn kehittymään paremmaksi sijoittajaksi. Sijoitushorisonttini on pitkä ja voin rauhassa opiskella lisää sijoittamisesta, ostaminen on helppoa, kuin laittaisi rahaa pankkiin, mutta myyminen tulee varmasti olemaan itselleni tulevaisuudessa haastavaa.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top