Nuuka.blog raportti

Q2 raportti

Salkku:

Indeksit ovat kohoneet jo 2008 kriisiä edeltäneelle tasolle, eikä yritysten tulos tai tuloksentekokyky ole noussut samassa suhteessa. Suurena ongelmana tällä hetkellä markkinoilla on sijoituskohteiden puute, halvan rahan tuoma sijoitustuotteita, asuntojen, metsän ja osakkeiden kuumeneminen kun melko pitkä nousukausi takana ja lainarahaa saa melko helposti.

Olen harkinnut salkkuni allokaation muuttamista enemmän indeksirahastopainotteiseksi, koska olen hävinnyt reilun vuoden sijoittamisen aikana indeksille lähes 30%, jonka olisin pystynyt saavuttamaan indekseihin. Kolikon kääntöpuoli on, että edessä on pelkkää nousua ja en voi olla varma miten salkkuni kestää laskusuhdannetta verrattuna indeksiin. Mitä enemmän ja pidempään osakesijoittamiseen olen perehtynyt, olen ymmärtänyt vahvemmin vain ja ainoastaan sen, että ymmärrän entistä vähemmän sijoittamisesta.

Tulevaisuudessa aion tasapainottaa salkkuni osakepainotusta 50:50 rahastojen ja suorien osakesijoitusten kanssa. Lisäksi tulen nostamaan korkojen osuutta hieman.

Myynnit:
– Stockmann

Ostot:
– YIT
– Fortum
– Kone
– Kuukausisäästö seligson indeksirahastot ja korkorahastot

Tavoite Q3:lle

Salkku:
– Välttää osakeostoksia
– Harkita myyntejä
– Kuukausisäästöt indekseihin (70€)
– Käteisposition kasvattaminen
– Velkojen lyhentäminen

Henkilökohtainen talous:
– Viettää elämäni ensimmäinen pitkä palkallinen kesäloma ja elää loma omien varojen mukaan.
– Parisuhteesta huolimatta pitää kulut kurissa.
– Asuntoa varten käsirahan kerryttämistä.
– Uuden vuokra-asunnon etsintä.

Salkku numeroina:
– Brutto-osinkojen osuus kasvoi viime vuodesta 27,8% ja euromääräisestä 85,06€->306,65€*.
– Lisää Q2:n aikana käteistä sijoituksiin tuli 715€, tavoite ylittyi 19%:lla.
– Vuoden 2014 aikana sijoitussalkku kasvanut 4065€ (Pääosin velkavivun ansiosta)

*Wal-mart ja Coca cola maksaa osingot kvartaaleittein, eli arvio vielä.

Henkilökohtainen talous:

Ulkomaanvaihdon myötä tullut Visalasku on maksettu kokonaan ja jäljellä olisi vielä Kelalle 2700€ maksettavaa. Viime syksyn eron jälkeen jouduin opintotuen avulla hoitamaan taloutta tasapainoon kun muutin tyhjään asuntoon. Alkuvuoden opintotuilla kustansin vaihtojaksoa ulkomailla.

Omakotitalon talon kanssa ongelmat eivät ole loppuneet. Rakennustarkastajalta tuli rakennuslupapaperit bumerangina takaisin, koska siinä ei ollut kysytty naapureiden mielipidettä terassia varten. Insinööri kertoi, että on tehnyt lähes 200 rakennuslupahakemusta ko. kaupungille ja ensimmäinen joka vaatii naapureiden mielipiteen. Terassi on talon sivustalla, jossa ei asu ketään vaan sisältää pelkkää joutumaata ja edessä on isot puskat, eikä sen vuoksi edes koko terassi ei näy kenellekkään. Talon toisella puolella rajanaapurissa on kesämökki, jota ei ole koko remonttimme paljoa kiinnostanut. Onneksi tämä joutomaa on naapurimme, joka on auttanut remontissa ja sen vuoksi lupa ei ole ongelma. Enemmän harmittaa se, että kesä ehtii mennä ennen kuin asunto saadaan myyntiin. Lisäksi osuuteni  lainasta on 150€/kk, kunnos asunto saadaa myytyä.

Olen yrittänyt uskotella itselleni, että talon arvo olisi enemmän kuin laina-arvo tällä hetkellä, mutta muita myynnissäolevia taloja katsoessa niin ei taida olla. Taidan joutua hyväksymään sen realiteetin, että talo joudutaan myymään tappiolla. Mahdollisuutena olisi myös itse muuttaa siihen ja korjata yläkerta, mutta omat taidot eivät siihen riitä ja en ole varma, että nostaisiko se talon arvoa paljoa remonttikuluja korkeammaksi.

Kannettava tietokoneeni sanoi sopimuksen irti, neljäs acerin kone joka kesti alle 2 vuotta ja hinta haarukka ollut 500-800€ koneilla. Mielestäni tulee vähän turhan kallis vuosihinta. Pitkään pohdiskelin macbook pro:n ja Lenovon välillä, mutta lopulta jouduttu toteamaan että kokeilaan halpisluokan Lenovoa ja harkitaan macbookin ostoa tulevaisuudessa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top