Nuuka.blog raportti

Q1/2017 raportti

Elämä on ollut koko alkuvuoden hyvin hektistä opiskeluiden ja elintarvikeprojektin kanssa. Sain aikaisemmista opinnoista hyväksilukuja ja  aloitin jo opinnäytetyön tekemisen jo ensimmäisenä lukuvuotena. Tällä hetkellä olen tavoitteessa saavuttaa tradenomin tutkinnon alle kahdessa vuodessa.

Talouden osalta maaliskuussa Puerto Ricoon suuntautunut lomamatka aiheutti kuluja jo ennakkoon, mutta melko suurin osa kuluista tulee maksuun vasta Q2:lla kun visa-laskut tulevat maksettavaksi. Lisäksi odottelen vakuutusyhtiön kantaa korvaavatko he myöhästymiseni lentokoneesta. Poliisi oli sulkenut liikenteen baseball joukkueen paraatin vuoksi, tämän vuoksi myöhästyin 8 minuuttia check-innistä. Kuluja tästä aiheutui n. 600€, vaikka hostel tarjosikin kaksi yötä ilmaiseksi, kun olin niin hyvä asiakas. Matka oli kallis jo ilman tätä vastoinkäymistä, toivotaan että paikallisen poliisin lausunto riittää vakuutusyhtiölle.

Talous

Lukujen puolesta ensimmäinen kvartaali oli hyvin samankaltainen kuin edellisvuonna. Edellisvuonna nettotuloista jäi säästöön keskiarvolta 22,56% ja tänä vuonna 23,20%. Jos otetaan laskuihin huomioon asuntolainanlyhennys, nousee tulos 27,95%.

Alkuvuodesta tuli jäsenmaksuja ja erilaisia kertaluontoisia eriä, jonka vuoksi tammikuun säästöprosentti jäi pieneksi. Säästöprosentti vaihtelee merkittävästi tulojen vaihtelun vuoksi. Vuorotyölisiä maksetaan epäsäännöllisesti ja sen vuoksi palkkani vaihtelu on pahimmillaan kuukaudessa 1000€ nettona. Aikaisempien vuosien lukujen perusteella alkuvuosi on ollut tulojen osalta hieman heikompi, kun loppuvuosi.

Sain palkankorotusprosessini vihdoin loppuun ja palkkaan tuli naurettavan pieni korotus. Palkanakorotus maksetaan takautuvasti tammikuusta alkaen.

edit. Palaute huomattu ja taulukko korjattu, meni väärinpäin toteutunut ja tavoite aluksi.

Tavoitteeni oli lisätä nettovarallisuutta kvartaalissa 5000€, valitettavasti jäin tavoitteesta 148€. Olen siis täysin aikataulussa saavuttaa 20 000€ nettovarallisuuden kasvun vuoden aikana. Nettovarallisuudessa en ole ottanut huomioon autoa, jolla on tällä hetkellä arvoa n.2000-2500€ enemmän kuin lainaa.

Sijoitukset

Sijoitusrintamalla olen vähentänyt velkavipua tasaisesti myymällä ulkomaalaisia osakkeita. Ostot olleet vähissä.

Ostot:

Fondia 200kpl à 7,65€. Ylimerkinnän takia sain vain 32kpl.

Myynnit:

Wal-Mart 16kpl à 71,55$

Coca Cola 28kpl  à 42,35$

H&M 32kpl  à 238,90 SEK

Osallistuin Fondian antiin. Annista oli erittäin paljon positiivisia analyysejä ja olin monen kanssa samaa mieltä. Osakkeella on mahdollisuus pikavoittoon myyntipäivänä, johtuen suuresta annin ylimerkinnästä. Suunnitelmani kuitenkin on pitää osakkeet ja todennäköisesti pitää salkussa pitkään. Ostin annista 200kpl, mutta sain vain 32kpl.

Kevensin salkkua ulkomaalaisista myymällä Coca Colan, Wal-Martin ja H&M:n pois. Cola maksaa osinkoa 94% tuloksesta, joka on melko kestämättömän korkea. Länsimaissa terveysbuumin myötä kulutus vähenee ja kehitysmaissa kasvaa. Tulevaisuudessa kuitenkin myös kehitysmaat innostuu tästä terveysbuumista ja myös heillä kasvu vähenee. Portfolio on sen verran kapea verrattuna Pepsiin, että en nähnyt enää tässä potentiaalia. Coca Colat ostin vuonna 2013 ja myyntivoittoa tuli 20%+osingot.

Wal-mart lähti haastavien kehitysnäkymien vuoksi. Lisäksi myyntiin vaikutti se, että Warren Buffet luopui suurimmasta osasta Wal-Martia. Uutisoinnin mukaan Warren Buffetin käteisvarat ovat suuremmat kuin koskaan ja se indikoi että romahdus voi olla jo lähellä. Mielummin vähennän velkavipua ja varaudun romahdukseen. Voittoa n. 18%+ osingot.

H&M ehti olla salkussa reilut pari vuotta ja myynnistä tuli tappiota 20%. Yhtiö on kasvanut nopeasti, mutta tuloksessa se ei ole vielä näkynyt riittävän hyvin. Nykyisessä epävarmassa markkinatilanteessa päädyin myymään pois. Tulin menettämään osingot, mutta myynnin avulla pääsin Superluotossa alemmalle korkotasolla joka nettona tulee korvaamaan osingot.

Asuntosijoitukset

Asuntosijoituksissa Kotkan yksiön vuokralainen irtisanoi vuokrasopimuksen ja tästä alkoi vuokralaiskandidaatin hakuprosessi. Muiden asuntojen osalta hiljaiseloa. Kvartaalin aikana seurailin myyntiin tulevia asuntoja ‘puolivaloilla’. Velkavipu on sen verran korkea, että pankki vaatii jo 30% omarahoitusosuuden ja kohteen tullessa vastaan tarkottaisi huomattavan osakesalkun realisoimista, enkä pidä sitä verotehokkaana, saati järkevänä tällä hetkellä. Tavoite tänä vuonna hankkia yksi asunto ja aikaa jäljellä 9kk.

6 thoughts on “Q1/2017 raportti”

 1. Kinteistösijoittaja

  Pankin 30% omaraha osuudessa on myös hyvä puoli. Se pakottaa normaalin palkkatyöstä ansaitsevan alkaa etsimään edullisempia (alle 30K€) kohteita ja järjestään Suomessa noista löytyy parhaat tuotot. Itse siirryin noihin kokonaan pari vuotta sitten eikä alle 10 % tuoton tarvitse enää tyytyä.

  1. Pienemmissä kaupungeissa pääsee koville tuotoille, toki riskiksi nousee vuokralaisen saaminen. En kovin paljo pienempiin kaupunkeihin kun Kouvola ja Kotka haluaisi sijoittaa. Alustavasti katsonut Lappeenrantaa, Lahtea, Keravaa ja Järvenpäätä.

 2. Fertil Sanjuush

  Nettovarallisuus -pylväsdiagrammin perusteella ylitit tavoitteesi 148 eurolla?? Kirjoitat että olisit jäänyt tavoitteestasi 148 euroa lyhyeksi

  1. Kiitos kommentista, vähän ollut kiirettä ja ei ole ehtinyt heti reagoimaan. Oli mennyt tavoite ja toteutuma väärinpäin, nyt korjattu oikeinpäin.

  1. Kiitos kommentista.

   Olen tätä ideaa pyöritellyt ja tietoa etsinyt aiheesta, mutta toistaiseksi se ei ole järkevää. Yrityksenä sijoituslaina on kalliimpaa ja takaisinmaksuaikataulut on paljon tiukempia. Verotuksen kannalta pystyisi hieman säästäämään, mutta kirjanpitokulut ja hallinnointi söisi vielä toistaiseksi niin paljon kuluja ettei kannata. Ainakin useammassa lähteessä ollut neuvona, että yrityksellä olisi hyvä olla tasainen kassavirta työstä tai muusta ja siihen lisäksi ottaa asunnot.

   Olen pohtinut ja vähän sparrannut jo yritysideaani joka tukeutuisi ja tukisi asuntosijoitusstrategiaani. Nyt olen ottanut työpaikan vastaan ulkomailta ja ottamalla etäisyyttä ja pohtimalla vähän etäämmältä ideaa niin suomeen paluun myötä on mahdollista että idea tulisi toteutukseen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top