Nuukan matka

Ei se päämäärä, vaan se matka…

Vuosien aikana olen epäsäännöllisesti seurannut erilaisia blogeja liityen oman talon rakentamiseen, ulkomaan vaihtoon tai talouteen. Yhteistä blogeilla on se, että niillä on jokin tarkoitus ja syy miksi sitä kirjoitetaan. Talousblogaajilla tavoitteet ovat usein määritelty vuosien ja vuosikymmenten päähän, blogaajasta riippuen etenemistä seurataan kuukausittain, kvartaaleittain tai vuosittain.

Itse olen seurannut etenemistäni kvartaaleittain, en koe saavuttavani lisäarvoa kuukausittaisessa seurannassa. En kirjaa kuukausittain kaikkia kulujani, vaan olen valinnut seurantatyökalukseni nettotulojen säästöprosentin ja nettovarallisuuden. Voisin kehittää omaa taloudenhallintaani vielä paljon enemmän, jos seuraisin kuukausittaisia kulujani tarkemmin.

Omaa blogitaivalta olen taittanut  n. 4 vuotta ja matkalla on tapahtunut paljon asioita, jotka eivät näy blogissa. Ajattelin  listata muutamia huippuhetkiä jotka blogi ja twitter ovat minulle mahdollistaneet.

  • Piksun päätoimittaja Kai Nymanin kanssa lounas
  • Yksihuoltajan selviytymisoppaan kirjoittajan kanssa kahvihetki
  •  Sijoitus-investissä tapasin liudan talousblogaajia
  • Rahapodi Pohatan ja Martin Paasin kanssa
  • Kimmo Matikaisen kanssa sijoituskeskustelut kahvin ääressä.
  • Osakesäästäjien keskusliiton paikallisyhdistyksien mahtavat uudet tuttavuudet
  • Lukuisat mielenkiintoiset keskustelut Twitterissä ja Facebookissa
  • Oletko sinä seuraava?

Olen ulospäinsuuntautunut ja pidän ihmisten kanssa kehittävistä keskusteluista. Olen verbaalisesti paljon lahjakkaampi kuin kirjoittajana ja sen vuoksi haluan myös haastaa itseäni blogin avulla. Uskon, että jokaisesta uudesta kohtaamisesta voi oppia jotain uutta. Tapaamiset ja keskustelut ovat olleet erittäin arvokkaita oman sijoittajan identiteetin kehittymisen kannalta ja lisäksi olen muilta blogaajilta tukea omasssa projektissani.

Ilman tätä blogia olisi jäänyt monta hienoa tapaamista tapaamatta ja keskustelua käymättä. Blogin piti olla sijoituspäiväkirja itseäni varten, enkä olisi koskaan uskonut että millaiseen seikkailuun tämän avulla olen päässyt. Koen olevani kuitenkin vielä alkutekijöissä ja odotan innolla tulevaisuutta mitä harrastus, blogi, opinnot ja työelämä tuo tullessaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top