Nuuka Rahapodin vieraana 2017

#Rahapodi vieraana

Lomamatkalla ollessani sain pyynnön saapua vieraaksi Nordnetin rahapodiin. Jaksossa käsiteltäisiin nuoria sijoittajia, joiden tavoitteena on aikaisempi eläköityminen. Suomalaisessa blogikentässä ja mediassa aiheesta on ollut esillä viimeisen vuoden aikana P.Ohatta, joka oli keskustelussa toisena vieraana.

Jaksoa voitaisiin eräällä tavalla pitää myös Nuukan kaapista ulostulona, oletettasti promokuvissa olen omilla kasvoillani ja haastattelussa käytän omaa etunimeäni. Viimeaikoina olen ollut enemmän semi-anonyymi, kuin täysin nimimerkin taaksi piiloutuva talousblogaaja.

Jakso löytyy tästä

Millaisia ajatuksia #rahapodi herätti sinussa?

18 thoughts on “#Rahapodi vieraana”

 1. Hyvän ohjelman veditte! Muutenkin hyvä blogi tää, satunnaisesti tullut seurattua ennenkin, itekin kouvolasta niin tuo kouvolan asuntosijoittaminen tottakai kiinnostaa.

  1. Kiitoksia!. Blogi on hieman satunnaisella päivityksellä ollut, mutta tässä esimerkki että tilanne kehittyy kylläkin blogin taustalla kokoajan.

   1. Varsinkin nuo asuntosijoitusasiat ovat mielenkiintoisia ja se, kuinka nopealla aikataululla olet saanut 4 kämppää hankittua, vaikka ymmärtääkseni palkkatulosi eivät ole valtavat. Kun on Helsingin seudun kämppiä katsellut viime vuodet, on tullut täysin unohdettua, kuinka halvalla kämppiä saa pk-seudun ulkopuolelta.

    Onko sinulla tavoitteena kuinka iso asuntosalkku pitkällä tähtäimellä? 10? 20? 50? Onko sinulla jonkinlaista “nettovarallisuustavoitetta”, jonka jälkeen olet ajatellut lyödä hanskat tiskiin ja irtisanoutua vakituisesta työstä?

   2. Bruttotuloni ovat mediaanituloisen suomalaisen verran n. 40 000€ vuodessa. Sosiaalialalle ihan kohtuullinen palkka, mutta vaatii sen että teen pelkkää yötyötä.

    Aivan alkuperäiset laskelmani 50-vuotiaana eläkkeelle jäämiseen olivat säästää 22-vuotiaasta eteenpäin 100€/kk osakkeisiin. Alkuperäisissä suunnitelmissa oli vahva ehkä sijoitusasunnot, mutta moni asia on muuttunut ja uusien laskelmien tekeminen olisi paikallaan. Eilen tein pikaisia laskelmia ja n. 40-vuotiaana voisin olla taloudellisesti riippumaton.

    Laskelmia toki on, 10-20 asunnon skenaarioita olen pyöritellyt ja se mahdollistaa jo osittain tai kokonaan työelämästä pois jäämisen. Olen hyvin työorientoitunut ja identiteettini myös muodostuu vahvasti työn kautta, siksi uskon työelämän jatkuvan kohdallani jollain tavalla vaikka taloudellisesti se ei olisi pakollista. Olin juuri 2 viikkoa lomalla ja se alkoi tuntua jo vähän pitkäveteiselle, tästä voi varmaan jotain johtopäätöksiä tehdä.

 2. Okei, tosiaan 10-20 asunnolla eläisi jo melko mukavasti, varsinkin sitten kun kämpät ovat velattomia ja vuokrakassavirta menee valtaosin omaan taskuun. Nämä financial independence -blogit ovat aina mielenkiintoisia, koska näistä saa hyviä ideoita ja näkökulmia omaan financial independence -projektiin (itsellä tavoite 35-40 vuotiaana ulos rottarallista).

 3. Hyvää juttua rahapodissa!

  Olen viihtynyt aurinkorannikolla yli 10 vuotta joten nuo maininnat kyseisessä jaksossa olivat varsin hauskoja. Pakko myöntää, että täällä vakituisemmin asuvat ovat mielestäni huomattavasti avarakatseisempia ja suhtautuvat positiivisemmin elämään ja unelmiin kuin mitä Suomessa asuvat. Joten en yhtään ihmettele kannustavaa palautetta jota esim. Kymppipaikassa sait.

  Hyviä sijoituksia ja kesän odotusta!

  1. Kiitos kommentista. Olemme tainneet tavatakin Kymppipaikassa joskus kun olet käynyt siellä luennoimassa?
   Allekirjoitan kyllä täysin tuon, että aurinkorannikolla ollaan avarakatseisempia kuin suomessa. Lisäksi lähes jokainen oli todellisuudessa vanhempi kuin ulkomuodon perusteella olisi osannut odottaa.

 4. Hei

  Podi oli mielenkiintoista kuultavaa. Kiitos siitä.

  Onko tietoa minkälaisia valtion tukia saa rahallisesti jos heittäytyy osakesalkun/asuntosalkun turvin elämään?
  Missään laskelmissa ei olla ainakaan koskaan otettu huomioon näitä. Yleensä jätetty huomioimatta kokonaan.

  -Rahakas

  1. Kiitos 🙂

   Työelämästä pois jäädessä voi saada 500pvä ansiosidonnaista, joka on 70% tuloista ja sen jälkeen toimeentulotuki ja asumistuki. Asumistukeen ja toimeentulotukeen vaikuttaa myös pääomatulot ja jos osinkoja tulee edes kohtuullisesti, niin näitä ei tule saamaan.

   Veikkaan ettei laskelmissa kukaan ole käyttänyt näitä, koska ne ovat epävarmoja ja sijoitukset blokkaavat ne pois. Lisäksi suurimmalla osalla tavoite on 5 – 25 vuoden päässä ja itse en henkilökohtaisesti usko suomen sosiaaliturvan säilyvän edes nykyisellään kymmentä vuotta. Kun minä olen eläkeiässä, niin liekö silloin olemassa edes mitään eläkejärjestelmää, tai jos on niin sillä ei tule toimeen.

  1. Kiitos.
   Kuten Rahapodista kuuli olen selkeästi parempi ulosannissani verbaalisesti kuin kirjallisesti. Muihin rahapodeihin verrattuna keskustelu oli hieman erilaista ja uskon että sen takia se jaksoi myös kiinnostaa loppuun saakka 🙂

 5. Pingback: Ei se päämäärä, vaan se matka… |

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top