Velkavipua ja Nuuka

Velkavipua ja elämäntilanteen muutoksia

Taloustietoja

Hyödynnän opiskeluoikeuttani ja aloin nostamaan opintotukea, jotta voin nostaa opintolainaa sijoituksia ja tulevaa ulkomaan työharjoittelua varten. Nostin 1200 euroa lainaa ja koron marginaali on 0,8% ja siihen päälle 12kk euribor. Kulut ovat alle 1% ja odotus että osakesijoituksissa voi saada 8-10% tuoton. Tammikuussa aion vielä nostaa n. 2500 euroa lainaa, mutta ne aion suoraan laittaa säätöön tulevaa ulkomaan työharjoittelua varten.  Olisin halunnut nostaa pelkästään opintolainaa, mutta se ei ole mahdollista, vaan minun oli pakko nostaa myös opintotukea. Aion palauttaa opintotuet loppuvuodesta, koska muuten ne peritään minulta pois. Ensi vuonna joudun hieman kikkailemaan työnteon kanssa, että en joutuisi maksamaan opintotukia takaisin, mutta seuraava vuosi näyttää.

Olen tammikuussa lähdössä espanjaan kolmeksi kuukaudeksi työharjoitteluun ja tuona aikana saan asumistukea, opintotukea ja opintolainaa jolla aion rahoittaa siellä asumisen ja olemisen. Lisäksi saan hieman yli 2000 euroa veronpalautuksia, jotka aion säästää espanjan reissua varten. Espajassa ollessani aion ottaa ilon irti elämästä ja matkustella mahdollisimman paljon euroopan sisällä. Espanjasta on melko edullista liikkua lentokoneella ja aion ottaa ilon irti tästä. Taloustilanne on sellainen, että minun ei tarvitse nostaa sijoituksista senttiäkään pois vaan aion säästää matkavarat ennakkoon.

Tavoitteena oli yrittää syksyn flunssakautena saada tehtyä mahdollisimman paljon ylitöitä tehtyä, mutta valitettavasti työpaikallani tuli yt-varoitus ja yt-neuvottelut alkavat lähiviikkoina, toivottavasti asiakastilanne paranee ja säästyttäisiin lomautusilta.

Elämän muutoksia

Elämässäni tapahtui melko suuri muutos ja päätimme avopuolisoni kanssa jatkaa erillään. Avopuolisoni jäi taloon ja itse otin edullisen vuokra-asunnon vähän matkan päästä. Talolaina on edelleen yhteinen, mutta tulevaisuus näyttää lunastaako avopuolisoni talon minulta vai laitetaanko talo myyntiin.

Taloudellisesti tämä tilanne tulee olemaan itselleni melko positiivinen. Asumis- ja elinkuluni
pienenevät murto-osaan entisestä. Talokaupat kun saadaan selviksi, niin ajatuksena on hankkia omistusasunnoksi yksiö tai kaksio kaupungin keskustasta. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Jouduin viime vuonna työtapaturmaan josta sain pysyvän vamman ja olen sen vuoksi joutunut käymään paljon lääkärissä ja loppuvuodesta lääkäri pystyy kirjoittamaan lausunnon pysyvän haitan luokituksesta oikeudenkäyntiä varten. Lakimieheni arvioi, että puhutaan 5000-10000 euron kertakorvauksesta vammasta + kulut. Vamma aiheuttaa särkyä ja kipua, mutta ei onneksi aiheuta työkyvyttömyyttä.

Lähipäivinä teen vielä päivityksen uusista sijoituksista ja aion laittaa sijoitusten euromäärät näkyviin kaikille. Ehkä sen myötä myös voisin saada palautetta myös lukijoilta, joita ainakin statistiikan mukaan on ehkä kaksi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top