Revenio sijoittajaviestintä rokkaa

Kokemus Revenion viestinnästä

Kokemus Revenion viestinnästä 1

Aloitin syyskuussa opiskelemaan myyntiä ja markkinointi kymenlaakson ammattkorkeakoulussa ja ensimmäisenä isona projektina tuli valita yritys, jossa on käytetty palvelumuotoilua ja esitellä yritys sekä tuoda esiin kehittämiskohteita. Ryhmämmme koostui kahdesta tradenomi ja yhdestä palvelumuotoilijaopiskelijasta. Kävimme keskustelun yhteisistä intresseistä ja ehdotin Reveniota tehtävämme aiheeksi. Kumpikaan ryhmäläinen ei ollut koskaan kuullut ja he epäiöivät hieman asiaa. Kävimme läpi myös muita orgaanisaatioita, mutta sain vakuutettua ryhmäläiset Revenion mielenkiintoisesta muotoilusta ja tulevaisuuden teknologian kehittämisestä.

Halusimme ottaa kontaktin suoraan yritykseen ja tiedustella, olisiko heillä tarjota meille materiaalia ja mahdollisuutta saada mittaria lainaksi tehtävää varten. Revenion kotisivuilla oli yhteystiedoissa ainoastaan toimitusjohtajan ja talousjohtajan yhteystiedot. Lähestyin sähköpostitse toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaaraa asian tiimoilta. Sain vastauksen sähköpostiin alle 12 tunnissa ja sähköpostissa kiitettiin mielenkiinnosta ja ohjattiin ottamaan yhteys Icaren markkinoinnista vastaavaan Suvi Valliin. Saimme Suvilta mielenkiintoisen artikkelin, jossa kerrottiin miksi Icare silmänpainemittareita aloitettiin kehittämään. Sähköpostiviestin lähettämisen aikaan Suvi oli messuilla esittelemässä tuotteita ja messujen jälkeen ensimmäisenä arkipäivänä saimme kattavan vastauksen kysymykseemme.
Halusimme itse tutustua ja samalla myös esitellä muille silmänpainemittaria ja ehdotin, että voisin käydä kysymässä mittaria Sijoitus-invest messuilla suoraan Revenion osastolta. Olimme varautuneet siihen, ettemme tule saamaan yli 2000€ mittaria lainaan tällaiseen tarkoitukseen. Ajattelimme kuitenkin tiedustella asiaa suoraan yhtiöltä ja mielellään henkilökohtaisesti, eikä sähköpostilla.
Sijoitus-invest messuilla vierailin Revenion osastolla ja kerroin millainen projekti meillä on käynnissä ja tiedustelin olisiko meillä mahdollisuus saada mittaria lainaan esitykseemme. Minut ohjattiin keskustelemaan Icaren myynti- ja markkinointipäällikkö Tomi Karvon kanssa. Olin hieman  yllättynyt vastaanotosta: “Ehdottomasti saatte, tässä on käyntikorttini ja laita sähköpostia niin laitetaan mittari tulemaan”. Lähetin sähköpostia samana päivänä ja seuraavalla viikolla kuriiri toi mittarin kotiovelleni.
Tehtävässämme oli pohtia myös mitä kehitettävää tuotteella tai palvelulla on. Muotoilupalkinnot ja pitkään kehitetty mittari ei nostanut kovin suuria kehityskohteita, joita olisimme voinee tuoda esiin. Hyvää tuotteesta oli helppo löytää:
 -Pakkaus oli kestävä ja siisti
– Hyvin suunniteltu mm. mittatikkujen säilytykseen,
– Laite oli helposti lähestyttävä, sopii sairaalaympäristöön
– Esteettisesti kaunis
– Helppokäyttöinen
– Kustannustehokas
– Erittäin selkeät ohjeet, jopa maallikko osasi käyttää niiden avulla.
– Paristokäyttöinen, etu mm.kenttäolosuhteissa.
Kehityskohteita joita huomasimme huomasimme silmänpainemittareihin:
– USB-portin korvaaminen Bluetoothilla, jolla voisi lukea tulokset nopeasti
– Mobiiliapplikaatio, jonka avulla voisi tulokset siirtää reaaliajassa lääkärille
– Mittatikkujen pakkauksen vaihtaminen kierrätettävään materiaaliin

Yhtiön viestintä

Kolmen taloutta ja muotoilua opiskelevan koulutehtävä on 20 miljoonaa liikevaihtoa tekevällä yritykselle yhdentekevää, mutta missään vaiheessa en kokenut sellaista, ettei minua olisi otettu tosissaan kun otin yhtyettä yrityksiin. Tämä kertoo mielestäni yrityksen asiakaslähtöisyydestä ja palvelumuotoilusta enemmän kuin hienot powerpointit ja kauniit excel-kaaviot. Yhtiöiden tuotteiden asiakas/potilaslähtöisyys näkyy koko henkilöstön viestinnässä ja se mielestäni kertoo yhtiön toimintakulttuurista. Tässä on mielestäni erittäin esimerkillinen tapa pörssiyhtiölle viestiä opiskeiljoiden kanssa.
Olen ollut 2016 huhtikuusta asti Revenion osakkeenomistaja ja syksyn aikana tein kaksi lisäostoa, koska mitä enemmän yritykseen tuli perehtyneeksi, sitä vakuuttuneemmaksi tulin yhtiöstä. Viimeaikoina Revenio on noussut melko paljon, mutta tällä hetkellä koen yhtiön antaneen minulle paljon enemmän kuin osakkeita arvo-osuustililleni. Jatkan osakkeiden pitämistä ja seuraan tulevaisuudessa yhtiötä entistä tarkemmin.
Kiitämme suuresti Reveniota ja Icare Finlandia yhteistyöstä. Toivotamme Olli-Pekka Salovaaralle leppoisia eläkepäiviä ja/tai uusia haasteita tulevaisuudelle.

1 thought on “Kokemus Revenion viestinnästä”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top