Nuuka ja sijoitusinvest

Sijoitus-invest 2016 yllätti positiivisesti

Tänä vuonna sijoitus-invest tapahtuma oli siirtynyt messukeskukseen pienestä ja tunkkaisesta Wanhasta satamasta. Pelkästään jo paperilla tämä on erittäin hyvä siirto ja paikanpäällä paljastui että käytännössä siirto oli myös erittäin onnistunut. Suunntelmissani oli, että tapaan yhden sijoitusblogaajan, Pirkanmaan osakesäästäjien puheenjohtajan ja tiedustelen meille osakesäästäjille vieraita tulevalla vuodelle. Suunnittelin mennä kuuntelemaan mahdollisimman paljon puheenvuoroja, mutta toisin kävi.

Olimme twitterin puolella alustavasti sopineet Osinkokuninkaan kanssa, että tapaisimme Sijoitus-investissä. Matkalla messukeskukselle twiittailin odottavani blogimiittiä ja Matkalla Vaurauteen huomasi twiittini ja tiedusteli ajankohtaa,toivotimme hänet myös tervetulleeksi. Juuri ennen tapaamista olin katsomassa Terhi Majasalmen esitystä usa:n asuntosijoittamisesta. Esityksen jälkeen kävin keskustelemassa hänen kanssaan  ja tulin maininneeksi blogaajatapaamisen, johon Terhi tiedusteli voisiko liittyä seuraan. Täysin omavaltaisella päätöksellä pidin Terhiä erittäin hyvänä lisänä meille anonyymeille talousblogaajille.

Alunperin kahden blogaajan tapaaminen muuttui neljän talousblogaajaan tapaamiseksi. En usko, että kenellekkään tuli yllätyksenä, että meidän keskustelut liittyivät pääsääntöisesti sijoittamiseen, blogaamiseen,  talousvalmennukseen ja rahan psykologiaan. Terhin esitys usa:n asuntosijoittamisesta oli sen verran lyhyt, että pääsimme etuoikeutetusti vielä kysymään muutamia lisäkysymyksiä ihan kasvokkain.

Blogitapaamisen jälkeen tapasin Tampereen osakesäästäjien puheenjohtajan kanssa  ja pohdimme yhdessä osakesäästäjien keskusliiton illan kokouksessa käsiteltävää nuorisotyöryhmää ja some-strategiaa. Messuilla kierrellessä tuli vastaan paljon oman paikallisyhdistyksemme, mutta myös muiden paikallisyhdistysten tuttuja joiden kanssa pääsimme mielenkiintoisiin keskusteluihin 2017 yhteistyöstä. Odotan innolla mitä tästä vielä kehkeytyy.

Kiersin lähes kaikki yritysten esittelyosastot keskustelemassa yhtiöistä ja myös tiedustelemassa vieraita tulevan vuoden kuukausikokouksiin. Yritysten  vastaanotto oli hyvin positiivinen ja sain bongattua jo seuraavan viikon kokoukseen Vincitin. Odotan innolla useita vieraita, jotka lupautuivat alustavasti tulla meidän vieraaksemme Kouvolaan. Lopulta minulle kävi niin hassusti, etten ehtinyt käydä kuuntelemassa kuin muutamia esityksiä kaikkien muiden kiireiden vuoksi. Valitettavasti töiden vuoksi en pystynyt osallistumaan toiseen päivään. Toisena päivän olisi ollut myös mielenkiintoisia luentoja ja ihmisiä joita olisi ollut mukava tavata. Toivottavasti ensi vuonna pystyn osallistumaan molempiin päiviin.

Tulin ensimmäistä kertaa sijoitus-invest messuille 2013, jolloin olin kokematon ja hieman jopa pelokas nuori mies. Kiersin kojuja ja muistan elävästi kun Vaconin kojulla tultiin esittelemään yhtiötä ja koin suurta häpeää, kun en osannut kysyä yhtään mitään järkevää yrityksestä. Mielestäni kolmessa vuodessa olen tullut sijoittajan identiteettini kanssa merkittävästi eteenpäin ja on siinä matkalla saattanut jotain tietoakin tarttua mukaan.

En tiedä voinko itseäni kovin suuresti talousbloggaajaksi kutsua, kun viime aikoina aktiivisuus on ollut todella heikkoa. Olen saavuttanut blogini kautta paljon enemmän kuin olisin aloittaesasni voinut edes kuvitella. Alunperin aloin pitämään sijoituspäiväkirjaa itseäni varten ja olen tavannut jo useita ihmisiä blogin myötä ja kokemukset ovat olleet pelkästään hyviä. Olen ajanut pk-seudulle muutamaan tapaamiseen, mutta myös minua on tultu tapaamaan. Toivottavasti tulevaisuudessa kehitys jatkuu samansuuntaisena ja pääsen tapaamaan huikeita ihmisiä tämän semianonyymin blogin tai twitterin avustuksella.

5 thoughts on “Sijoitus-invest 2016 yllätti positiivisesti”

  1. Pingback: Ei se päämäärä, vaan se matka… |

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top