Nuuka.blog raportti

2016 tavoitteet

Henkilökohtainen talous

– Nettotuloista 25% säästöön (rahastot, osakkeet, sijoitusvelat tai käteinen)
– Netto-omaisuuden tuplaaminen (11 500€ -> 23 000€)
– Kelan velkojen maksu (1086€)
– Nordnet superluoton maksu. (1723€).
– Opintolainan maksun aloitus
– Tarkennusta Exceleihin ja talouden tilastoihin.

Sijoitukset:

– Nostaa indeksirahastojen osuutta sijoituksissa. 17,8% -> 35%
– Kerätä käteisvaroja markkinoiden laskun tai asunnon käsirahaa varten
– Opiskella sijoitusasuntojen verotusta ja lainsäädäntöä.
– Osallistua aktiivisesti paikallisen osakesäästäjien yhdistyksen toimintaan.
– Osallistua osakesäästäjien kanssa toimivan sijoitusyhtiön osakeantiin.

Blogi:
– Kirjoittaa joka kuukausi vähintään yksi postaus
– Tuottaa selkeämpiä kaavioita oman talouden hahmottamiseksi
– Reaaliaikaisten sijoitusten automaattinen kaavio TWR:n päivitykseen.

6 thoughts on “2016 tavoitteet”

  1. Kelan velka tulee maksaa ettei tule 15% korotusta summaan ja opintolainan maksun aloitus on tarkoitus aloittaa pienellä 20€/kk ja sen on tarkoitus viestiä pankille , että hoidan lainaa.

    Nordnetin superluoton korko on todella pieni, mutta tarkoitus on kuukausittain maksaa lainaa pois niin paljon kun mahdollista. Tilaisuuden tullen toki myös käyttää lainaa jos mielestäni hyviä ostopaikkoja tulee. Se, että tuleeko laina vähenemään yhtää uusien ostoihin vuoksi on toki asia täysin erikseen 😀

  2. Onko tossa opintolainan noin pienessä lyhentämisessä mitään järkeä, jos joka kuukausi menee lainanhoitokulu? Minulla se on 1,8€/kk, mikä tekisi mainitsemallesi 20€:n summalle 9%:n kulun!

  3. Kiitos Fyysikko tästä näkökulmasta, pitää selvittää pankista lainanhoitokulut. Lainan takaisinmaksu alkaa vasta 2016 kesäll,ä joten nämä olisivat lisälyhennyksiä, mutta en tiedä meneekö niistäkin lainanhoitokulu.

  4. Itselläni opintolainan lyhennyksen minimi oli 105€/kk + korot. Tosin lainaa olikin melkein 17 000€ lyhennyksiä aloittaessa. Tein opintolainavähennyksen vuoksi viime vuonna melkein 4000€:lla lyhennyksiä ja tänä vuonna veronpalautuksissa sitten maksimit 3000€ vähennystä tästä ilosta. Voi olla, että käytän veronpalautuksia myös lainan poismaksuun, ihan vain lainataakkaa vähentääkseni.

  5. Itselläkin tuli opintolainanvähennys, eikä hyvitys ja sen vuoksi pitää pohtia tarkemmin milloin haluaa hyödyntää opintolainan verohyvityksen.

    Opintolaina on edullista lainaa, eikä sen vuoksi ole hirveää kiirettä sitä maksaa pois. Rahoitusteorianmukaisesti laina olisi varmaan järkevin maksaa mahdollisimman hitaasti pois, jotta inflaatio ehtisis syödä lainaa mahdollisimman paljon. Pidän opintolainaa “turhana” lainana, vaikka rahat sijoittamiseen käytinkin ja siksi haluan sitä lyhentää kohtuullisessa ajassa pois. Uskoisin että aktiivinen lainanahoito näyttäytyy pankkiin hyvänä taloudenhallintana ja helpottaa myöhemmin lainan saantia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top