Yhdistystoiminta Nuukan osalta

Yhdistystoiminta

Uuden työn myötä vapaa-aika lisääntyi merkittävästi ja pidemmän ajan on ollut mielessä osakesäästäjien paikallisyhdistyksen toimintaan osallistuminen. Keväällä ehdin ennen kesätaukoa käydä kaksi kertaa kuukausikokouksessa. Kuten olettettavissa oli, olen n. 20-40 vuotta nuorempi kuin muut osanottajat, mutta olin yllättynyt miten neutraalisti minut vastaanotettiin mukaan toimintaan. Ei suuria alkutervetulotoivotuksia, mutta ei myöskään olo, etten olisi tervetullut.

Ensimmäinen yritysvierailu oli, mutta myöhästyin harmillisesti hieman siitä ja en siksi sinne mukaan päässyt. Puheenjohtaja toivoi keväällä, että jäsenistä löytyisi aiheiden alustajia syksyn kokouksiin, koska jokaiselle kokoukselle ei ole yritysvieraita tai toiminnan esittelijöitä. Ilmoitin kesällä sähköpostitse, että voin esitellä Oravaa ja REIT-yhtiötä ja niiden periaatteita. Myönnän jo heti kättelyssä, etten tiedä aiheesta kovin syvällisiä asioita, mutta tämän myötä on hyvä syy perehtyä aiheeseen syvemmin kuin normaalisti asiaan jaksaisi perehtyä. Kaksi alustusta ehdin keväällä nähdä, joista toinen oli hyvä ja toinen oli melko suppea, joten paineita ei tästä synny.

Osakesäästäjien keskusliiton jäsen olen nyt toista vuotta, en ole heidän toimintaan osallistunut, mutta olen opiskelijajäsenenä saanut hyödynnettyä nordnetin edullisemmat kaupankäyntihinnat jäsenenä. Ensimmäisen sijoitusasunnon oston myötä liityin suomen vuokranantaja ry:n jäseneksi, koska muutamat pidemmän linjan asuntosijoittajat tätä suosittelivat. Vuosimaksu on verovähennyskelpoinen ja uskon ammattilaisten neuvoihin tässä asiassa.

Mihin sijoittamiseen liittyviin yhdistyksiin sinä kuulut? Mistä olet eniten hyötynyt?

2 thoughts on “Yhdistystoiminta”

  1. Yhdistystoimintaan olen liian epäsosiaalinen, mutta sijoituspuolen opiskelu ja kurssit kiinnostaa. Ajankäyttö näissäkin haasteena, onneksi netti on pullollaan tietoa.

    Julkaise ihmeessä esityksesi myös blogissa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top