Superluotto

Superluotto ja velkojenmaksu

Nordnet tarjoaa superluottoa, jonka vakuutena toimii salkussa olevat osakkeet. Hain superluottoa, koska olin joutunut maksamaan osan sijoitusasunnon käsirahasta visalla ja superluoton korot ovat 0,99% tai 2,49%, riippuen lainan käyttöasteesta ja salkun sisällöstä. Tiedän pystyväni kuittaamaan asunnon käsirahat ja osan superluotosta ensi kuun alussa, kun saan edellisestä työpaikasta kertyneet kesälomat, lomarahat ja aikapankissa olevat tunnit rahana.
Kulutusluottojen korot ovat kalliita +10% ja niiden hankkimisessa on kalliit järjestelypalkkiot. Tarkoitukseni ei ole käyttää superluotto lainkaan kulutukseen, vaan kalliimpien lainojen maksamiseen ja hyvien ostopaikkojen käyttämiseen, kun käteisvaroja ei ole. En kuitenkaan aio käyttää kovin suurta lainoitusta osakkeiden ostoon ja syy on yksikertaisesti taloustilanne. Tilanne voi muuttua yhtäkkiä huonompaan ja salkun osakkeiden arvon laskiessa niiden vakuusarvo ei enää riittäisi vakuudeksi lainalle, jolloin olisi joko myytävä osakkeita tai hankittava rahat maksaa superluotto pois.

Superluotto on siis hyvin edullinen tapa saada lainaa osakesalkkua vastaan, ei järjestelypalkkioita tai maksuaikatauluja. Aikaisemmin käteisvarojen lisäksi vararahastoa on hoitanut Visa, mutta tässä taitaa olla uusi ja parempi tapa pitää hätävarana pientä summaa.

1 thought on “Superluotto ja velkojenmaksu”

  1. Itsekin käytin superluottoa autolainan korvikkeena. Tarkoituksena oli maksaa tuo “kulutusluotto” nopeasti pois, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että ei ole järkevää maksaa 0,99 %:n korolla olevaa lainaa pois niin kauan kun minulla on asuntolainaa, josta joudun maksamaan enemmän. Hätävaraa on Nordnetissäkin olemassa, vaikken tuota lainaa lyhentäisikään – jatkossa joudun vaan maksamaan sieltä nostetuista rahoista enemmän (2,49 %). Suurin ongelma on ehkä se, että salkusta puuttuu nyt se joustovara, jolla olen aikaisemmin voinut ostaa osakkeita, kun kurssit ovat alhaalla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top