Osinkokevät

Osinkokevään viime hetken osto

Opintolaina on tilillä ja edellisvuoden matalan veroprosentin vuoksi käteisen määrä salkussa oli noussut lähellä 3000€ ja sijoitusstartegian mukaisesti tavoitteeni oli vain nostaa indeksiosuuksien ja S-osuuksien määrää, eikä tehdä suoria osakesijoituksia. Huumaannuin osinkokeväästä ja uutisoinnista aivan liikaa ja hankin 30.1 Fortumia 22kpl 19,22€ hintaan. Oston jälkeen koin huonoa omaatuntoa, kun en ollut pystynyt pysymään sijoitusstartegiassani, vaikka siihen olen yrittänyt itseäni aktiivisesti psyykata. Fortumin osinko 1,3€ oli melko odotettava ja hyvä lisä osinkokevääseen.

Myönnettävä on että Fortumia kohtaan minulla on jonkinlainen tunneside, koska koen sen melko defensiivisenä ja turvallisena. Toisaalta ensimmäiset osakeostoni oliva Teliasonera ja Fortum. Näistä jälkimmäinen on ollut mukavasti plussalla koko sijoituksen ajan ennen myyntiä.
Vaikkei ostos ollut strategian mukainen, en silti pidä sitä huonona ostona. Hyvä osingon maksaja salkkuun, joka pystyy todennäköisesti nostamaan osinkoaan tulevaisuudessa. Venäjäriski on pienempi kuin Nokian Renkailla ja YIT:llä.

2 thoughts on “Osinkokevään viime hetken osto”

 1. Moi,

  mitä tarkoittaa kun yrityksessä ” maksutapa on negatiivinen”?

  Viitannee kannattavuuteen, mutta luin blogiasi ja mainitsit asian kahdesti niin ajattelin kysyä.

  T. Rami

  1. Käytännössä tarkoittaa sitä että yrityksellä on maksuviiveitä ja/tai kirjattu maksihäiriömerkintä.
   Oletan että tarkoitit postaustani yt-neuvotteluista jossa asiasta mainitsin. Postauksen jälkeen meni hieman yli vuosi kun yritys ostettiin ja toiminta jatkuu nykyään vakaalla pohjalla. Hieno juttu kaikille tutuille jotka saivat pitää työnsä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top