Musta maanantai

Black monday ja 10 kiloa rikki

Black monday 24.8 tarjosi hyviä paikkoja ostoksille ja kiitos nordnetin superluoton, oli mahdollisuus myös käyttää tilanne hyödyksi
Seuraavia ostettu:
– Fortum
– H&M
– Sampo
– Coca Cola

Tein ostoja n. 1500 €urolla ostojen jälkeen huomasin että kokonaissijoitusvarallisuus on mennyt yli 10 000€  kesän aikana. Seligsonin kuukausisäästöt ja aikaisemmin ostettu Realty Income, Fortum ja Sampo eivät olleet vielä ehtineet omaan exceliini saakka. Toki myönnettävä on, että velkavipua on salkusta 30%, joten ei ihan pelkästään omilla säästöillä ole hankittu. Vaikka en kovin myönteisesti suhtaudun velkavipuun, koin sen tässä dipissä järkevänä. Tulevaisuus näyttää oliko se järkevää, vai olisiko pitänyt vielä odotella.

2 thoughts on “Black monday ja 10 kiloa rikki”

  1. Itsellä myös noussut vipu tuonne 30 % paikkeille tässä laskujen myötä, ja kyllähän se vähän ahdistaa. Ei sinänsä, että pelkäisin, etten pysty maksamaan sitä takaisin tai edes joutuvani pakkomyynteihin, vaan koska nyt en voi oikein ostaa mitään uutta mahdollisesti pitkään aikaan, jos kurssilasku jatkuu. Jos esimerkiksi saan tonnin kuussa lisättyä rahaa palkasta sijoitussalkkuun lainan lyhennyksiksi, mutta samalla salkun arvo on pudonnut sen tonnin, niin aika heikko siinä on lähteä mitään ostamaan. Pelkään menettäväni hyviä mahdollisuuksia liiallisen vivun takia. Esimerkiksi maanantain ostoni jäivät hyvin pieniksi, vaikka olisi ollut erinomainen ostopaikka.

    Toivoisinkin, että nyt nähtäisiin kunnon ralli, jonka jälkeen joku sijoituksistani nousisi “liian korkealle” ja saisin hieman kevennettyä velkataakkaani.

  2. Kyllähän tuo mietityttää, että jos/kun hyviä ostopaikkoja tulee, mutta käteispuskuria ei ole millä hankkia. Itse laitoin juuri hakemuksen superluoton nostosta, tarkoitus tosin ei ole ostaa osakkeita vaan hätävaraksi kun ensi kuussa teen 2. sijoitusasuntoon pintaremonttia. Toivottavasti tarvetta ei kuitenkaan lainaan ole.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top