Sijoitusstrategia

Sijoitustrategiania on muuttunut elämäntilanteen muutoksen myötä muutamia kertoja.  Nykyinen strategiania on päivitetty 06/2017.

Sijoitusstrategiani voidaan jakaa kolmeen osaan:

  1. Suoran osakesijoitukset
  2. Indeksisijoittaminen
  3. Kiinteistöt

 

Osakesijoitukset:

Salkkuni koostuu pääsääntöisesti suurista ja vakaata osinkoa maksavista yhtiöistä, joiden liiketoiminta on vakaalla ja terveellä pohjalla. Salkussani on muutamia pienempiä yhtiöitä jotka eivät maksa korkeaa osinkoa, mutta liiketoiminta on terveellä pohjalla ja odotan yhtiöiltä kasvua.

Indeksisijoittaminen

Salkkuni toinen ydin koostuu ETF:stä ja rahastoista, jotka sijoittavat osakeindekseihin. 05/2017 Siirryin Seligsonin indeksirahastoista Nordnetin ETF-kuukausisäästäjäksi. Indeksisijoittamisen tavoitteena on ehkäistä irrationaalisia sijoituspäätöksiä ja poistaa tunteiden vaikutukset sijoituksiin. ETF:n lisäksi ostan kuukausittain Nordnetin superrahastoja. Kuukausittan ostan seuraavia tuotteita:

ETF-kuukausisäästön rahastot:

db x-trackers Euro Stoxx 50 UCITS ETF

iShares Core S&P 500 UCITS ETF

db x-trackers MSCI Pacific ex Japan Index UCITS ETF (DR)

iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF

Kiinteistöt:

Kolmas ydin on kiinteistösijoitukset, joka on euromääräisesti suurin ydin velkavivun myötä. Ostan tasaisesti asuntoja Kymenlaaksosta ja tulevaisuudessa myös sen ulkopuolelta. Olen kiinnostunut erityisesti huonokuntoisista, joissa pääsen itse toteuttamaan pintaremonttia ja nostamaan asunnon arvoa. Tavoitteeni on saada vähintään 7% vuokratuotto, laskelmissani otan huomioon tulevat remontit.

Haluan tarjota vuokralaisilleni hyväkuntoisia asuntoja hyviltä paikoilta ja kohtuullisilla hinnoilla. Pyrin erottumaan vuokraisäntänä hyvällä asiakaspalvelulla ja sillä, että tarjoan hyvän asumiskokemuksen vuokralaiselle. Tyytyväinen vuokralainen on pääprioriteettini.