Kuka on Nuuka?

Olen 28-vuotias mies Kouvolasta, ja työskentelen sosiaalialalla yötyöntekijänä valtion palveluksessa.. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja olen työskennellyt sosiaalialalla n. 7 vuoden ajan, josta suurimman osan ajasta lasten ja nuorten parissa.

Tulen keskiluokkaisesta perheestä ja suvussani on ollut yrittäjyyttä kolmessa sukupolvessa. Lapsesta asti olen elänyt yrittäjäperheen arjessa ja sitä kautta omaksunut yrittäjälähtöisen ajattelutavan.

Vuonna 2012 silloinen avopuolisoni aloitti opiskelun ja taloutemme tulot laskivat merkittävästi. Tulojen laskemisen myötä aloin pohtia uudelleen omaa taloudenhallintaani ja suhtautumistani rahaan.

Olin ollut melko huoleton rahankäyttäjä enkä  suunnitellut talouttani. Käytin rahaa turhuuksiin ja kulutin kaiken mitä tienasin. Yllättävät menot ja mieliteot kuittasin lisätöillä ja tulojen kasvaessa myös kulut kasvoivat. Tätä pidän omassa elämässäni taloudellisena heräämisenä.

Kiinnostuin taloudenhallinnasta ja sijoittamisesta tarkemmin, jolloin aloin sisäistää että on helpompaa vähentää kuluja kuin lisätä tuloja. Pääsin alkuun lukemalla vinkkejä talousblogeista. Taloudenhallinnan parannuttua aloin kiinnostua enemmän myös sijoittamisesta.

Miten sijoittamiseni alkoi?

Hankkiessani ensimmäistä asuntolainaa minulle tarjottiin vapaaehtoista eläkevakuutusta. Silloin tuntui naurettavalta, että jo 20-vuotiaana tulisi aloittaa eläkesäästäminen. Virkailija sai kuitenkin ympäripuhuttua minut ottamaan eläkevakuutuksen. Myöhemmin aloin perehtyä tarkemmin eläkesäästämiseen ja huomasin että, on tehokkaampia tapoja säästää ja sijoittaa eläkepäiviä varten.

Siirryin eläkevakuutuksesta sijoittamaan pankin omiin rahastoihin ja tiedon lisäännyttyä tein ensimmäiset osakesijoitukset. Blogin tarkoitus oli olla sijoituspäiväkirja itselleni, mutta myöhemmin blogini painopiste on siirtynyt nettovarallisuuden seurantaan. En osannut odottaa, että blogini voisi tuoda minulle julkisuutta tai kontakteja.

Nuukablogin tarina

Olen kotoisin Jurvasta joka on Laihian naapurikunta ja sen vuoksi nuukuudesta on vitsailtu lapsuudesta saakka. Nuuka on ollut koko ikäni hyvin tyypillinen puhekielinen sana ja siksi se valikoitui blogin nimeksi. Halusin blogiini jotain henkilökohtaista, vaikka en aloitushetkellä ollut kulutustottumuksiltani lainkaan nuuka. Ajattelin muuttaa nimeä jos keksin paremman, toistaiseksi ei ole tullut vielä parempaa nimeä.

Mainokset